27 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanını ağırlayacak olan Kastamonu'da hummalı bir hazırlık yapılıyor. Bugün başlayacak ziyaret için pek çok yere bayrak asılırken şehir köşe bucak temizlendi. Kent sakinleri heyecanla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bekliyor.

Heyecan Dorukta

Kastamonu'da heyecan dorukta. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bekleyen şehirde hazırlıklar günler öncesinden başladı. Her yer bayraklar ve afişlerle süslendi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, ziyaretle ilgili olarak, "Kastamonu olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaret etmesinden memnunuz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz şehir farklı bir heyecan içerisinde" dedi.

Vatandaşlarda Gül'ün kenti ziyaret edecek olmasından bir hayli memnun.

Bir Kastamonulu "Memleketimize gelecek olmasından dolayı gurur duyarız. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin'nin Cumhurbaşkanı küçük bir ilimize geliyorsa yani biz bundan çok mutluluk duyarız teşekkür ederiz kendisine" derken bir diğeri, "Ne güzel oldu memleketimiz için hayırlı uğurlu olur. Teşekkür ettim kendisine, çokta sevindim yani" dedi.

Reis-i Cumhur'u bekleyenler arasında Kastamonulu bir pastırmacı da var. Partırmacı, "Cumhurbaşkanımız için kahvaltısında pastırma siparişi aldık. Nasip olursa Cumhurbaşkanımıza Kastamonu pastırması yedireceğiz" şeklinde konuştu.