Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Günay, darbeler konusunda Meclis'ten değil ama yargıdan bir karar beklediğinin de altını çizdi.

“REFERANDUM TÜRKİYE'Yİ YORAR”

Bence çok gerilecek bir konu değil ama insanları yorar. Bu sene referanduma git, sonra arkasından gel tekrar yerel seçime git, öbür sene cumhurbaşkanı seçimine git, arkasından genel seçime git. Geçen dönemi her yaz bir seçimle geçirdik. Bence yazık yani. Türkiye'nin bütçesine de yazık, insanların emeğine de yazık. Bir de sürekli kürsüden birbirimize konuşuyoruz ya, bu da çok güzel bir şey değil bence. Biraz sükûnete ihtiyacımız var.  Sayın cumhurbaşkanının takdiridir, şöyle yapar böyle yapar diyemem. Ama bu yasa meclise dönse, sanıyorum bu kez meclisten referanduma ihtiyaç olmayacak bir biçimde çıkabilir.

“CHP İLE NEDEN ANLAŞILMADI BİLMİYORUM”

CHP de 5 Kasım demiş, bu tarafta da 27 Ekim denilmiş. Arada bir hafta mı var? Niye anlaşılamamış çok bilmiyorum. Anlaşılabilirdi. Ya onlar 27 Ekim derdi, ya bu taraf 5 Kasım derdi ama bunu bir tartışma konusu yapmak bana biraz Türkiye'yi boşa meşgul etmek gibi geliyor şahsen.

“BAZI KİŞİLER MERAKLARINI GİDERİYOR”

Çalışmalarından net bir sonuç çıkan bir komisyon çalışması çok fazla hatırlamıyorum. He böyle kapsamı inanılmaz genişleyen komisyon çalışmaları, sonunda belki derleme kitaplar haline gelebilir ama somut bir sonuç çıkar mı bilmem. Kaldı ki, usulen ne kadar doğrudur onu da bilmiyorum. Çünkü bu konular yargıda. Yargıda olan konular ayrıca mecliste de sorgulanıyor. Biraz merakını tatmin ediyor bir takım çevreler. Müthiş bir merak arayışı içerisindeler, gelişigüzel dinleniyor. Yargılama yapılmıyor orada. Çok takip ettiğim bir süreç değil ama oradan, komisyondan bir şey çıkar mı… Umarım yargıdan bir şey çıkar.