AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, 27 Ağustos’ta yapılacak olan Ak Parti 1. Olağanüstü kongresi öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Ortahisar İlçe yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İlçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, Büyükşehir ve Ortahisar Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Burada konuşan İl Başkanı Günnar “Tarihimizde ilk defa milletimizin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı olan genel başkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bayrak yarışında emanet yeni bir sayfa açılarak yeni Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na 27 ağustos’ta emanet edilecek. 2012 yılından bu yana Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan iktidarında ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar her alanda üretim arttı ve ülkemizin refahı yükseldi. Bu dönemde üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğüne geçildi. Dünyada ülkemizi saygın, etkili ve güçlü bir konuma getirdik.

Artık Türkiye yardım alan değil, yardım veren bir ülkedir. Türkiye bugün dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurun yanındadır. Demokrasi, refah ve açıklık ilkelerimizle model olduk. 12 yıl içinde AK Parti’ye birçok kumpaslarda bulunuldu, engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri yapıldı. Milletimizin bize verdiği güç ile bütün bu oyunlar bozguna uğradı. AK Parti ‘Ben’ diyenlerin değil, ‘Biz’ diyenlerin partisidir. İşte bu nedenle milletimiz 2002 yılından bu yana bize her seçimde güvenoyu vermiştir. Başbakanımız ve Genel Başkanımızın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesi ile Yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılmıştır. 27 Ağustos’ta yapılacak AK Parti 1. Olağanüstü kongremizde yeni Türkiye yolunda önemli bir aşama olacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın rehberliğinde ve genel başkan adayımız, mevcut Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yönetiminde bu kutlu ve büyük yürüyüş yeni aşamalara, yeni ufuklara ulaşmaya devam edecektir. Türkiye, bu yeni dönemde daha yüksek irtifa ile daha da yükselecektir. Cumhurbaşkanımız ve eski Genel Başkanımızın izinde, yeni Genel Başkan ve Başbakan adayımız, mevcut Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ile Türkiye artık 2023 hedefine daha emin adımlarla ilerleyecektir” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İl Başkanı Günnar “Bizim ilk hedefimiz Olağanüstü kongreden sonra ilçe kongrelerini gerçekleştirmek. 2015 Haziran ayında AK Parti daha da güçlenerek aldığı bu yüksek oranda ki oyun da koruyarak hedefine ulaşacaktır. Burada bizim başarıda ki en önemli anahtarımız bu birlik ve beraberliğimizdir. Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu Trabzon’a her gelmesinde bu konulara temas etti ve Trabzon’un öneminden bahsetti. Bizim beklentimiz Trabzon’a bir bakanlık verilmesidir.

Ancak Türkiye Cumhuriyetinin bütün bakanları Trabzon bakanıdır.  Gönül ister ki Trabzon’a bir bakanlık verilmesi. Ancak kendisiyle bu konuda konuşmadık. En hayırlı neyse o olsun. Olağan üstü kongremize Trabzon olarak ciddi bir katılım sağlayacağız. Otobüsler tutuldu. İnşallah Ankara’da ciddi bir katılım olacak 1.Olağanüstü Büyük Kongremizin partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.