2 yıl zorunlu eğitimi kademelendirerek kesintisiz eğitime son veren teklifin görüşmelerinde yaşanan gerilim yumruklaşmaya dönüştü. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gül ve karanfillerin dağıtılmasıyla başlayan toplantı konuşma sırasıyla ilgili tartışma sonrası karşılıklı yumruklaşmanın yaşandığı büyük bir kavgayla bitti.

Meclis Milli Eğitim, Gençlik Kültür ve Spor Komisyonu toplantısının başında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çiçek dağıtıldı. CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan kadın milletvekillerine karanfil, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ise danışmanlarıyla birlikte gül dağıttı. Ardından komisyon başkanı Nabi Avcı toplantıyı açtı.


-“BURASI DAĞ BAŞI DEĞİL”-

Avcı'nın, 3. madde üzerine görüşmelerin tamamlandığını, önergeleri okutacağını söylemesi üzerine CHP’li milletvekilleri ayağa kalkarak “Kapatamazsınız”, “Söz hakkımız var” diye karşı çıktı. Kürsüye çok sayıda CHP’li milletvekili yürüdü. Kürsüde bulunan AKP Milletvekili Osman Çakır “Burası dağ başı değil” dedi. Çakır’a CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Burayı dağ başına siz çevirdiniz” diye karşılık verdi. Bu tartışma sonrası komisyondaki AKP ve CHP’li milletvekillerinin büyük kısmı kürsü önüne yürüyerek karşılıklı bağırmaya başladı.

-YUMRUKLAŞTILAR-

Kürsünün önünde tartışma ve gerginlik daha da arttı. Milletvekilleri arasında itiş kakışlar yaşanırken çok sayıda AKP ve CHP’li vekilin yumruklaştığı, bazı milletvekillerinin ise kavgayı ayırmaya çalıştığı görüldü.

-AĞBABA SANDALYEYE ÇIKTI-

Tartışma ve gerilim sürerken CHP Milletvekili Veli Ağbaba ile AKP milletvekili Harun Karaca arasında söz dalaşı oldu. “Ayıp be”, “şerefsiz” gibi sözlerin sarf edilmesi üzerine sandalye üzerine çıkan Ağbaba’nın Karaca’ya doğru sandalyeden atladığı görüldü. Araya giren çok sayıda milletvekili Ağbaba ve Karaca’yı güçlükle ayırarak salondan dışarı çıkardı.

-DANIŞMANLAR KAVGADA-

Komisyonun başlangıcında çiçek dağıtan AKP Mİlletvekili Hakan Şükür'ün danışmanları kavga üzerine geri döndü. Danışmanlar AKP’li Şükür’e ulaşmaya çalışırken kavganın içinde kaldı. CHP’li milletvekilleri bu sırada Şükür’ün danışmanlarının CHP’li milletvekillerini itip kaktığını, yumruk attığını ileri sürdü. CHP Milletvekili Akar, “Sizin ne işiniz var burada… dışarıdan adam mı getiriyorsunuz… adam mı topluyorsunuz” diyerek danışmanlardan birini salon dışına itti.

-ŞÜKÜR İLE AKAR KORİDORDA KARŞILAŞTI-

Kavganın büyümesi üzerine toplantıya 2 saat ara verildi. Tartışmaların ardından komisyon toplantısından ayrılan CHP’li Akar ile AKP’li Şükür koridorda karşılaştı. Akar, Şükür ve Şükür’ün danışmanları Metin Çanak ile Resul Boydak’ı görünce, “ikinizden de davacıyım” diye bağırdı. Bu arada koridorda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Şükür’e ne olduğunu sordu. Şükür, “Arkadaşlarımız sopa yedi. Çiçek dağıtıyoruz şu hale bakın” diye danışmanın kıyafetini gösterdi.

CHP’li Akar’a “Haydar ağabey” diye seslenen Şükür, “Çiçek dağıtıyoruz hale bakın. Bu mu sizin anlayışınız. Haydar abi yaptığınız ayıp. Şikayetinizi yapın ama provoke etmeyin” dedi. Şükür daha sonra danışmanlarıyla birlikte yürüyerek gitti.

Komisyon toplantısı verilen iki saat aranın ardından başlayacak.