Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Olimpiyat Oyunları'nın açılışı için geldiği İngiltere'nin başkenti Londra'da cuma namazını Mayfair İslam Merkezi'nde kıldı. Cuma namazının çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Suriye'ye ilişkin son gelişmelerin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Edindiğim bilgilere göre Ürdün-Suriye arasında ciddi bir çatışma yok. Fakat şu anda Halep'in kırsalında muhalif güçler hakimiyeti elinde bulunuyor. Halep merkezde şu anda rejim; tanklarıyla, helikopterleriyle saldırı hazırlığı içerisinde.

Bugün neler olacağı henüz belli değil. Devamlı irtibat halindeyim. Dışişleri Bakanı ile konuyu müzakere ediyorum. Temennim odur ki rejim, burada da gereken cevabı inşallah Suriye'nin öz evlatlarından alsın.

Bu konu, İngiltere Başbakanı David Cameron'la görüşmemizde önemli gündem maddelerinden biri olacaktır"

GÖRÜŞME BAŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiliz mevkidaşı David Cameron'la Londra'da bir araya geldi.

İngiltere Başbakanı Cameron, Downing Street 10 numaradaki Başbakanlık binası girişinde Başbakan Erdoğan'ı kapı önüne çıkarak karşıladı. Erdoğan ve Cameron basın mensuplarına poz vermelerinin ardından görüşmeye geçtiler. TSİ 16.35'te başlayan görüşmeye Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de katılıyor. Erdoğan ve Cameron görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.