CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Sürmene Araklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışına katıldı. Horan eşliğinde karşılanan Pekşen, daha sonra diğer konuklarla birlikte derneğinin kurdelesini kesti. Pekşen daha sonra diğer milletvekili adayları Ali Turan Öztürk, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Yavuz Karan ve Mustafa Aydın ile birlikte Beşikdüzü ilçesinde parti tarafından organize edilen görkemli mitingde vatandaşlara seslendi. 
BEŞİKDÜZÜ’NE HAVACILIK ELEKTORİNİK SANAYİ FAKÜLTESİ MÜJDESİ
 CHP Adayı Haluk Pekşen, Beşikdüzü’nde coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada, CHP'nin Trabzon'da birinci parti konumunda olduğunu iddia ederek, geldikleri günden beri Trabzon halkının kendisine ve partisine teveccüh gösterdiğini belirtti. CHP olarak vatandaşımızın alnını ak, başını dik gezdireceklerini belirten Pekşen, “CHP olarak Beşikdüzü’ne havacılık-elektronik sanayi fakültesini kuracağız. Bununla ilgi olarak yalnızca imza aşamasına geldik. İmzaları atacağız ve bunu buraya yapacağız. AK Beşikdüzü’ne ne Parti ne diyor. ‘Cezaevi kuracağım’ diyor. Memleketi zaten açık ceza evine çevirdiniz. Adalet Bakanı olduğumuz zaman bu memleket özgürlük merkezine dönecek. CHP Akçaabat’a kültür merkezi kuracağım diyor. Tonya’da hayvancılığa destek vereceğiz diyor. Her aileye 100 bin lira kredi vereceğiz. 0 faiz 2 yıl geri ödemesiz  kredi vereceğiz. Şalpazırı’nda kızılağaç yetiştiriciliğine desket vereceğiz. Maçka'da dünyanın en büyük medeniyetler müzesini  kuracağız.Of çay fabrikalarını çay borsasını kuracağız diyoruz. Araklı’ya dünyanın en büyük kayak merkezini kuracağız. Sürmene'ye yolcu gemisi limanı yapacağız diyoruz. Ak Parti Araklı’nın Turup denilen en güzel merkezine  çöplük kuracağım diyor. İşte bizim farkımız buradan anlaşılıyor" ifadesini kullandı. 
"MİLLETVEKİLİ ÇITASI DEĞİŞMİŞTİR" 

 Yeni bir model milletvekili olduğunu belirten Pekşen, "Trabzon'da ben bunu görüyorum. Bunun karşılığını alıyorum. Yeni bir model milletvekiliyim. Herkes  diyor ki, 'Haluk Pekşen gittiği ilçelerde, beldelere, Trabzon , Türkiye'ye ve dünyaya ilişkin iddialar  söylüyor'. Dünya çapında projelere imza atmış Avukat hemşerinizim.  Bununla gurur duyabilirsiniz. Gittiğim her yerde anlattığım projelerle ortaya koyduğum çözümlerle bir milletvekili profili nasıl olur onu ortaya koymaya çalışıyorum. Milletvekili lacivert takım elbiseyi giy, beyaz gömleğin üstüne de mavi kravatı tak gel bas palavrayı git. Bu bizim asla kabullenebileceğimiz bir durum değildir. Asla böyle bir milletvekili olmayacağım. Sorunları ve bu sorunlara çözüm bulamayan siyasetçileri biz üretiyoruz. Bundan sonra milletvekili çıtası değişmiştir bunu size söyleyebilirim. 4 yıl sonra milletvekili adayları en az bu Haluk Pekşen kadar Trabzon'a ve konulara bu sorunlara hakim olacaklardır. Bu partiler vizyonlu, birikimli yeni iddialar ortaya koyabilecek adayları bulup getirecekler. Bundan Trabzon kazanacak. Eğer bunlar olmazsa bu dünya kenti Trabzon Batum'a varoş olur. Daha önce bu cezibe merkezi Batum'a geçecek ve biz kayedeceğiz demiştim. Yeniden bu Trabzon bir sıçramaya  taşıyabilirsek, dünya kenti yapabilersek hep beraber kazanırız" dedi. 
"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AKTİF BİR HALE GELMELİ" 

   Pekşen, "Sivil Toplum Kuruluşları (STK) gerçek anlamda aktif bir hele gelse ne bugün Türkiye'nin demokrası sorunları yaşanır nede farklı sıkıntılar yaşanır. Akçaabat'a giderken Akyazı mevkiinde bir yol kaydı ve halen yol açılamıyor. Bilimi çiğnediler, herkeste durumu nasıl geçiştiririz diye bir korku var.  Ama o bölgenin sıkıntılı ve tehlikeli olduğunu söyleyen bilim adamlarına sahip çıkılmadı. Bu sonuçları siyasetçisi olarak bizler üretiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğimizde benim beklentim. STK faaliyet alanları içinde projelerimizin olup olmadığını sorulmasıdır. Sürmene ve Araklı ile ilgili 4 sene takip edebileceğiniz kabul edilebilir bir projeniz var mı? Ama siyasi baskılardan dolayı bunu gerçekleştiremiyoruz. Bir gün STK'lar bu noktaya gelecek. Ben dünyanın en uzun kayak pistinin Soğanlı dağında olduğunu bir Fransız'dan öğrendim. 6 Km uzunluğunda Kayak ağına oluştuğunda 14 km uzunluğunda pist gösterdiler bana, bir tek şey istiyorlar. ‘Turizm alt yapısını yapın gerisini biz yaparız’ diyorlar. Bizim turizmimiz ile Avrupa turizm arasındaki entegrasyonu sağlayacak komisyonda başkanlık yaptım. Bize Belek’te turizm olmaz dediler. Bizde olur dedik. Dönemin bakanı Hüsamettin Özkan'ın desteği ile biz Antalya Belek'i destek kapsamında aldık. Devlet o dönemde Belek'e 1. 2 Milyar dolar destek verdi. Belek bugün Türk turizmine her yıl 8 Milyar dolar kazandırıyor. Bu bir planlama ve bir vizyondur. Araklı ve Sürmene'yi fantastik işlerle uğraştırıyorlar. Turizm inanılmaz bir şey. Turizm 350 yakın alana hizmet ediyor. Dünyada yolcu gemisi şirketleri gidecek yer arıyorlar. İnsanlar aynı yerleri görmekten bıktı. Yeni yerler arıyorlar ve ısrarla Trabzon diyorlar. Turizmde söz sahibi olan dünyaca ünlü şirketler Trabzon'a gelmek istiyor ama büyük gemileri yanaştıracak 5 bin kişiyi ağırlanabileceği bir alan yok. Ama bunlara hazırlıklı olmalıyız” şeklinde konuştu.