Trabzon, 2011 milletvekili genel seçimlerinde meclise Ak Parti'den 4, CHP'den 1, MHP'den 1 milletvekili gönderdi. Aradan tam 6 ay geçti. Peki sizce bu süreçte hangi milletvekilimiz daha aktif ve başarılı. Sitemizin anket bölümünde milletvekillerini oylayarak başarı sıralamasını siz değerli okuyucularımız belirleyecek. Hadi hemen oy verin. 



MİLLETVEKİLLERİMİZİ TANIYALIM


FARUK NAFİZ ÖZAK

1946’da Trabzon’da doğdu. Babası, çok sayıda hafız ve din adamı yetiştirmiş ve hafızlığı ile dünya çapında ün sahibi olan Hafız Ali Haydar ÖZAK; annesi Safiye Hanım’dır. Evli ve iki çocuk sahibidir.

Sporculuk Yaşamı

Futbola, 1958 yılında Trabzon İdman Ocağı’nda başladı. 1965-66 sezonuna kadar Trabzon İdman Ocağı’nda amatör futbol oynamaya devam etti. 1966 yılında, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrenci iken üniversite takımının şampiyon olmasına futbolcu olarak katkı yaptı. İspanya’da yapılan üniversitelerarası futbol şampiyonasında milli formayı giydi. 1967 yılında kurulan Trabzonspor’un ilk profesyonel oyuncularından biri oldu. 2 yıl Trabzonspor’da futbol oynadıktan sonra, 3 yıl süre ile Sebat Gençlik’te, 1 yıl Rizespor’da top koşturdu. 1973-74 sezonunda ise tekrar Trabzonspor’a döndü ve o yıl Trabzonspor 2’nci ligde şampiyon olarak 1’inci futbol ligine yükseldi.

Oynadığı bütün takımlarda aynı zamanda takım kaptanı olarak görev yapan Özak, 1974-75 sezonunda Trabzonspor’un 1’inci ligdeki ilk sezonunda da yine takım kaptanı idi. Aynı yıl vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Askerliğini tamamladıktan sonra, Trabzonspor’un ilk defa 1’inci ligde şampiyon olduğu 1975-76 sezonunda az sayıda maçta görev aldı ve sezon sonunda futbolu bıraktı.

Spor Adamlığı

1976’da futbolu bırakan Faruk Özak’ın sporla olan bağı sonraki dönemlerde de devam etti. Büyük futbol adamı Gündüz KILIǒın isteği üzerine, Hürriyet Gazetesi’nde 1978-1984 yılları arasında köşe yazarlığı yapan Özak, spor köşe yazarlığında, eski profesyonel futbolcu-yazar döneminin öncüleri arasında yer aldı.

 ERDOĞAN BAYRAKTAR

1949 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya geldi.

İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Anabilim Dalı Bölümünden yüksek lisans derecesi aldı.

1977–1979 yılları arasında gerçekleştirdi vatani görevi sırasında, “İnşaat Kontrol Amiri vekilliği göreviyle, çeşitli illerde 6.000 konutluk “Askeri Lojman” yapımını gerçekleştirdi.

1979–1994 yılları arasında özel sektörde çalıştı.

1989–1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir ve Eminönü belediyelerinde “Belediye Meclis Üyeliği” yaptı.

1995–1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan KİPTAŞ'da Genel Müdürlük görevinde bulundu. KİPTAŞ bünyesinde, İstanbul'un 11 değişik bölgesinde 17.000 konuttan oluşan “Yerleşim Birimleri” üretimini gerçekleştirdi. Bu dönemde, Toplu Konut Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundu.

1999–2000 yılları arasında ABD'ye giderek 10 ay süreyle İnşaat Teknolojileri Eğitimi aldı. Bükreş Üniversitesi'nde İnşaat Sözleşmeleri konusunda bir tez hazırladı ve Avrupa'da çeşitli ülkelerde “Konut, İşyeri, Kooperatifçilik, Gayrimenkul Sistemleri” hakkında eğitim ve seminerlere katıldı.

2000–2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi METROPOL İmar A.Ş.'de Genel Müdürlük yaptı.

2001–2002 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi PORTAŞ Genel Müdür Danışmanlığı yaptı.

2002 yılının Aralık ayından itibaren TOKİ başkanlığını sürdürmektedir.

"Gecekondu ve Kentsel Yenileme" adlı kitabı Ekonomik Araştırmalar Merkezi Yayınları tarafından Mayıs 2006 tarihinde; “Bir İnsanlık Hakkı Konut: TOKİ’nin Planlı Kentleşme ve Konut Üretim Seferberliği” adlı kitabı da Boyut Yayın Grubu tarafından Kasım 2007’de yayınlandı.

AYDIN BIYIKLIOĞLU

1954 Trabzon/Akçaabat'ta Doğdu.

1971-1975 Makina Mühendisi KTÜ

1976-1977 MKEK ÇELİK çekme boru fabrıkası kırıkkale

1978-1979 makina yük. mühendisi itü

1978-1979 elektro metal (özel sektör) İstanbul

1979 KTÜ makina mühendisliği bölümünde asistan.

1980 Daad/ Almanya “Geothe- İnstitute”

1986 yılında doktora çalışmasını tamamladı.

1990 yılında doçent ünvanını aldı.

1996 yılında profesör kadrosuna atandı.

2011 KTÜ Makina Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

3 adeti patent , 6 tanesi uluslar arası hakemli dergilerde (scı) yayınlanmış, 25'den fazla yurtiçi ve yurtdışı bilimsel çalışması vardır.

SAFİYE SEYMENOĞLU

Safiye Seymenoğlu, 3 Mart 1964'de Trabzon Sürmene'de doğdu.

Babasının adı Hayati, annesinin adı Şenay'dır.

Mimar; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi.

Özel sektörde mimar olarak çalıştı. Kendi işyerini açarak mimarlık mesleğini sürdürdü.

Sürmene Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Seymenoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir. 23. Dönem Trabzon Milletvekilliği yaptı.

 M. VOLKAN CANALİOĞLU

Volkan Canalioğlu 1950 yılındaTrabzon'un Hızırbey (Sotka) mahallesinde belediyeci bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Sırası ile Kaledibi ilkokulu, Karma Ortaokulu ve Trabzon Lisesini bitirdikten sonra, 1971 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler bölümünden mezun oldu. 1972 yılında öğretmenlik yaşantıma başladı.

1975 yılında öğretmen olarak görev yaparken, vatani görevimi yapmak üzere askere gitti. Isparta'da yedek subay olarak askerliğini tamamladıktan sonra, yine öğretmenlik mesleğine döndü. Öğretmenlik görevi sırasında Trabzon Karma Ortaokulu, Endüstri Meslek Lisesi ve Erzurum Şair Nafi Ortaokulu ile Mustafa Necati Ortaokullarında öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevinde bulundu. Akçaabat Derecik ilköğretim Okulu'nda müdürlük görevi yaparken, 1983 yılında Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, 1985 yılında ise Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine müdür olarak atandı.

1989 yılında Kültür ve Turizm Bakanlıklarının ayrılması ile, Trabzon Turizm İl Müdürlüğü görevini üstlendi. 2003 yılında iki bakanlığın birleşmesi ile Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü teşkilatını yeniden oluşturmak için, il valisi tarafından müdür vekili olarak görevlendirildi.

Yaklaşık 20 yıl süren Trabzon'daki bürokratlık sürem içinde üç ayrı vali döneminde, vali yardımcılığı görevinde bulundu. Daha sonra Trabzon Belediye Başkanı seçildi. [2]Yapılan yerel seçimlerde bağlı bulunduğu parti (CHP), AKP'ye oranla 300 oy fazla alarak başkanlık koltuğuna oturmuştur.Ancak 2009 yerel seçimlerde AKP'ye oranla 8460 oy az alarak başkanlık koltuğunu Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ya bırakmıştır. 2010 yılında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

KORAY AYDIN


 

Koray Aydın 1955 yılında Trabzon’da doğdu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi'ni bitirdi.

XIX. Dönem Trabzon ve XXI. Dönem Ankara Milletvekilliği ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptı. Evli ve 3 Çocuk babasıdır.Bakanlığı sırasında yaptığı işlemler nedeniyle Yüce Divan'da yargılanmıştır.

24 Şubat 2005 tarihinde başlayan mahkeme'de savcı, 10 ihaleye ayrı ayrı, 19 ihaleye de zincirleme olarak fesat karıştırmak ve haksız mal edinme suçlarından toplam 216 yıl 6 aya kadar hapsini istedi. Ayrıca eylemin, görevi kötüye kullanma suçu boyutunu aşıp, ihaleye fesat karıştırma suçunu oluşturduğunu iddiası ile, haksız edindiği ileri sürülen 1 trilyon 961 milyar TL'nin (1 milyon 961 bin YTL) zor alımına karar verilmesini de talep etti. 5 Ekim 2007 tarihli karar duruşmasında hakkındaki tüm suçlamaların yersiz orduğu tespit edilerek beraatine karar verildi. Kendisi, eşi ve çocuklarının da mal varlıkları üzerindeki ihtiyati tedbir kararını da kaldırdı.