Has parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Cemal Yıldız bir açıklama yaparak Ak Parti’ye geçeceği duyumları üzerine HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile ilgili yayılan haberlere genel merkezin tatmin edici bir açıklama yapmadığını savundu ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yıldız’ın o açıklaması.

28.06.2012 tarihinde Ulusal basında ve Ulusal İnternet medyasında HAS Parti Genel Başkanının AK Partiye katılacağı haberini, biz HAS Parti Merkez İlçe olarak basından öğrendik.
Olayın doğruluk derecesini araştırdığımızda, çok net bir açıklama ile karşılaşmadık.
Genel merkezimizden yapılan açıklama bizi tatmin etmemiştir. Genel Merkez daha diri, daha ayakları üzerinde durabilen bir açıklama yapabilirdi en azından biz bunu beklerdik.
Ama bu olmadı, şimdi gelinen noktada bir gerçek var ki, HAS Parti hangi taraftan bakarsanız bakın zarar görmüştür.


Biz HAS Partiye mensup olanların bunu hak ettiğine inanmıyoruz.
Trabzon Merkez İlçe olarak yapmış olduğumuz araştırma, görüşme ve gözlem sonucunda bu işin sanki kapalı kapılar ardına konuşularak şimdi olamasa daha sonra olacakmış gibi gözükmektedir.


Çünkü, Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu Ankara’ya İl Başkanları toplantısına gitti. Normal şartlarda Her il başkanları toplantısından sonra mutlaka İlçe Başkanlarını toplayıp toplantının gündemi hakkında bilgi verirdi.
Bu bilgi verilmediği gibi Genel Merkezden de bu konularla ilgili bir açıklama yapılmamıştır. Bu durum da bizi endişelendirmektedir.


Biz dilerdik ki Genel Merkez bu konuyu istişareye açsın, öyle basından falan öğrenmeyelim.
Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı olarak her zaman üzerimize düşen görevi yaptık.
Önümüzdeki üç ayın çalışma programını da hazırlamıştık.
Ancak son yapmış olduğumuz toplantı sonrasında, bu konuya tam bir netlik kazanmadan çalışmalarımızı bir süre askıya almak durumunda kaldık.
Böyle bir şey varsa açıklansın, yoksa bu konu ileri sürenler manşet yapanlar dava edilsin.
Çünkü HAS Parti olarak kaybımız çoktur.