İktidar ve muhalefetin Trabzon’un sorunlarının çözümünde çok önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Umarım Trabzon’umuzun sorunlarının demokratik yollarla, daha katılımcı bir anlayışla çözümüne katkı sağlarsınız. Siyasi Partiler demokrasinin olmazsa olmazıdır. İktidarın ve muhalefetin hedefi insanlığı mutlu edebilmektir. İnsanımızı yaşatacağız ki devlet yaşasın. İktidarın iyi işler yapabilmesi için muhalefetin olumlu tenkitlerinin de bulunması gerekir. Hatta bazen sert eleştirilerine de hoşgörüyle yaklaşma olgunluğuna ve düzeyine sahip olunması gerekir. Bizim çoğunluğun yanında azınlığın haklarının da muhafaza edilmesi ve geliştirilmesi görevlerimiz arasındadır. Sizlerden de özellikle son dönemde genel merkez ve Trabzon teşkilatı olarak olumlu adımlar görmekteyiz. Ülkenin sivilleşmesi ve demokratikleşmesinin, huzur ortamının sağlanmasında katkıları fevkaladedir. Yeni seçilen yönetim kurulunuza ve size başarılar diliyor, ziyaretinizden dolayı da hoş geldiniz diyorum” dedi.

Türkiye ve Trabzon’un sorunlarına HAS Parti olarak yapıcı çerçeveden baktıklarını ifade eden Başkan Yıldız da, “HAS Parti olarak, Türkiye’nin genelinde ve yerelindeki sorunlarını yakından takibini yapan ve sorunlara çözüm üreten bir partiyiz. Biz şuanda hükümetimizin yaptığı iyi şeyleri takdir ediyor, eksik olan şeyleri de eleştiriyoruz. Eleştirilerimizi de yapıcı olarak gerçekleştiriyoruz. Trabzon’umuzun sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Belediye Başkanımız ve sivil toplum örgütlerinin de yapmış olduğu çalışmaları takip ediyoruz. Onlarla iç içe olmaya çalışıyoruz. Sizinde Trabzon’umuza geldikten sonra eğitimle ilgili yapmış olduğunuz çalışmaları takdir ile karşılıyoruz. Trabzon’umuza okullar kazandırdınız. Sizden Allah razı olsun diyorum. Eğitime çok ihtiyacımız var. Dünya ülkelerine baktığımızda ileride olan ülkelerin eğitimini tamamladığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldız’ın eğitim konusunda ki açıklamaları üzerine Vali Kızılcık, şu ifadelere yer verdi: “Eğitim olmazsa olmazlarımızdandır. Yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’in eğitimde zihniyet değişimi ve dönüşümünü sağlamada başarılı olacağını düşünüyorum. Kendileri benim üniversiteden hocamdı. Müsteşarlık döneminde kendisi ile Başbakanlıkta beraber çalıştık. Başta Fatih Projesi olmak üzere çok ciddi adımlar attılar. Sayın Bakanımız 70 bine yakın öğretmenin kendi kadroları dışında başka yerlerde çalıştırıldığını ifade etti. Bu inanılmaz bir rakam. Bu bizim ilçelerimizin köylerindeki yavrularımızın öğretmenlerinin farklı yerlerde çalıştırılması demektir. Oralarda da ücretli öğretmenler çalıştırıldı. Tabi ki işin ehlinin verdiği eğitimler ile ücretli öğretmenler bir değil. Bunun sonucu da çocuklarımızın iyi yetişmemesi olarak bizlere yansıdı. Çocuğunuzun bir program dahilinde yetişmesini temin etmelisiniz. Ülke genelinde böyle sorunlarla karşı karşıya kalıyorduk. Umarım bu vizyonel tutum karşısında zihni anlamda çok önemli değişimler gerçekleşir. 21. yüzyılda hedeflerimize ulaşmayı temin edebiliriz”