NOT: CANLI ANLATIM YAPILDIĞINDAN DOLAYI, GELİŞMELER SAYFANIN EN BAŞINDA YER ALIYOR.. HABERİN BAŞLANGICI EN ALT SATIRLARDA YER ALIYOR..

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Kongresi sonuçları açıklandı. Mevcut Başkan Adnan Günnar'ın Başbakan Erdoğan, Genel merkez, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve rakiplerinin desteklerini alarak girdiği tek listeli seçimin sonuçları açıklandı.
 
 
Toplam delege: 571
Kullanılan oy: 331
Boş oy: 72
Geçersiz oy: 13

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından seçime geçildi... Şuanda kürsünün önünde yoğun bir kalabalık oluşurken Başbakan Erdoğan'ı dinlemek için salona gelen vatandaşlarda salondan ayrıldı.
Şuanda salonda ilginç anlar yaşanıyor. İl Başkan adayı olan ancak Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile Adnan Günnar'ın listesine geçen Faruk Kanca, Mustafa Yanmış ve Adnan Günnar Başbakan Erdoğan'ın kürsüde yanına çıkarak, beraber partilileri selamladı...

İŞTE ADNAN GÜNNAR'IN LİSTESİ
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ
MUSTAFA YANMIŞ, FARUK KANCA, ABDÜLRAHİM BALCI, ADEM ÇAKIR, AHMET AYDIN, AHMET BEKTAŞ, AHMET KARADENİZ, ALİ KAAN, AYDIN GÜNDOĞDU, AYDIN BOZKURT, AYŞEGÜL YILMAZ, AYTAÇ BEDER, BİRGÜL YILMAZ, CANAN BÜLBÜL, CİHAN BIYIKLIOĞLU, COŞKUN ŞAHİN, ÇAĞLAYAN ODABAŞI, EKREM ÜÇÜNCÜ, ENGİN ÇIKAR, EROL TOSUN, HALİM İNCEHASAN, HAYATİ ER, AHMET SEVİNÇ, HÜSEYİN ÜCÜNCÜ, İBRAHİM KARA, İSMAİL HAKKI GÜMÜŞ, KÖKSAL BOZ, LEYLA YAVUZ, M. SAİT GÜRSOY, MAHMUT KALACI, MEHMET ARSLAN, MELİKE KELEŞ, MESUT İSKENDEROĞLU, MURAT ÇAKIR, MURAT GÜNGÖR, MURAT ÜCÜNÇÜ, MUSTAFA USTA, NAİDE PARLAYAN, NEZVAT ÇABUK, NURCAN TUNÇ, ÖMER MUNHÇUOĞLU, RECEP OĞUZ, SEBAHATTİN ALEMDAR, SELDA KANLIOĞLU, SERAP AYVAZ, SERKAN RAMOĞLU, ŞÜKRAN YETİMOĞLU, TURAN PERVANLAR VE ÜMİT ÇAKMAKÇI…



Başbakan Erdoğan şuanda bir konuşma yapıyor...
Başbakan Erdoğan, "2002'de Trazon'da oy oranımız yüzde 44'dü. Bugün yüzde 59. Bu başarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Hemşehrinize kardeşinize, bizlere ve AK Parti'ye sahip çıktığınız için her birinize şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KONUŞMASI SIRASINDA TRABZONSPOR ATKISI TAKINCA SALONDA BÜYÜK BİR ALKIŞ KOPTU...

Biz Trabzon'u iyi biliriz, Trabzon'da bizi iyi biliriz. Biz özümüzle sözümüzle aynıyız. Son dönemed biliyorsunuz, çocuklarımıza istedik ki, süt dağıtımı yapalım. Ve Türkiye genelinde 7 milyon 200 bin yavrumuza biz süt dağıttık. Bu esnada tabiki bazı süte karşı alerjisi olan yavrulamızda rahatsızlıklar meydana geldi. Fakat, bu süreç içerisinde bildiğiniz gibi ana muhalefet partisi olsun diğerleri olsun hop oturup hop kalktılar. Söyledikleri neydi, yaptıkları neydi. Konuyu bildiklerinden değil konuya hakim olduklarından değil yani kalkıp bu sütlerle ilgili test yapsalar bunu araştırsalar olayın çok daha farklı olduğunu göreceklerdi. Ve bu süt meselesinde sizlere detayları ile bilgi vermek istiyorum.

Bunlar hayırlı bir işin çinde olmazlar. Hayırlı işleri de engelleyecek kadar hazımsız sorumsuz maalesef istismarcı bir muhalefettir. Biz hükümet olarak çocukların gelişimini iyi kaliteli yeterli beslenmesini düşünerek son derecee örenmli ve geniş kapsamlı bir uygulama başlattık.
MEB ve Gıda Tarım Bakanlığı müşterek çalıştılar tüm ayrıntıları tüm detayları gözettiiler. Cumhuyit tarihimizin en büyük en kapsamlı uygulamasını yaptılar. Şuanda günde 7 milyon 200 bin paket süt dağıtılıyor. Süt tozu değil ha, süt tozunu biz içtik. İstanbul’un tüm ilçelerine ulaştığımız gibi Trabzon’da da tüm okullarımızda çocuklarımıza süt getiriyoruz. Bunu çocuklarımız süt içsin diye yapıyoruz. O süte hasret çocuklarımız var. Onlar süt içsin diye yapıyoruz.
Tıpkı her öğrenciye kitap, tablet dağıtımız gibi zengin fakir ayrımı yapmaksızın her öğrenciye süt dağıtıyoruz"
dedi.
Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili süt meselesinden yüklenirken, konuşmaları sık sık tezahüratlarla kesildi.

TRABZON'U KARADENİZ'İN YILDIZI YAPTIK
Karadeniz Sahil Yolu ile Trazon’u Karadeniz’in yıldızı haline getirdik. Dünyaya bağladık. vE uluslar arası organizasyonları Trabzon’da gerçekleştirmemizin alt yapısı bunlardı. Pazar günü inşallah Ovit Tüneli’nin temel atma törenini görçekleştireceğiz. Ovit Tüneli çok büyük proje.. 14 bin 695 metre uzunluğundaki çift tüp şeklindeki bu tünel Türkiye’nin en uzun dünyanın da sayılı uzun tünellerinden biri olacak.



TRABZON YEREL SEÇİMLERE BÜYÜK ŞEHİR OLARAK GİRECEK
2015 yılında inşallah bu büyük projeyi tamamlamış olacağız. Trabzon’da Zağnos, Tabakhane, Ayasofya ve Çömlekçi’de büyük ölçekli kentsel dönüşüm devam ediyor.
12 Haziran Seçimleri öncesinde size Trabzon’da bir sözümüz vardı. İşte şimdi bu sözümüzü tutuyor, Trabzon’u artık büyük şehir statüsüne kavuşturuyoruz. Bunun da hazırlıkları tamam inşallah gelecek yerel seçimlere Trabzon büyük şehir olarak girecek.

AKYAZI PROJESİ
Hüseyin Avni Aker stadı yürümüyor. Akyazı ile ilgili çalışmalar sürüyor. İnşallah burada UEFA Standartlarında dev bir stad yapacağız." dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasını tamamlayara kürsüden indi...

BAŞBAKAN ERDOĞAN SALONDA
Başbakan Erdoğan şuan salona girdi. Tribünlerdeki vatandaşları selamlıyor...  Salonda coşkuyla karşılanan Başbakan Erdoğan, tribünlerde yoğun coşku yaşanıyor. Başbakan Erdoğan ile birlikte salona gelen bakan ve milletvekillerinin isimleri tek tek anons ediliyor.

BAKAN BAYRAKTAR, TRABZON TÜRKİYE'NİN GÖSTERGESİDİR
Salona gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konuşma yaptı. Bayraktar, "Biz 2001 yılından kuruldğumuz Anadolu'nun bağrından çıkan partiyi ilk gün ki gibi yaşatıyoruz. Devam ediyoruz. Bunun örneğini Türkiye gösterdi sizde gösterdiniz. Trabzon Türkiye'nin çimentosu ve göstergesidir. Trabzon'da muhalefet partilerinin siyasetine rağmen Başbakan Erdoğan'a inandınız bizim davamızı yüceltiyorsunuz.
Bugüne kadar Trabzon'da yaptıklarımız ortada. Eğitimde, sporda lojistikte ne varsa Trabzon'a bu yatırımları yapıyoruz.

TRABZONSOR'U ŞAMPİYON YAPMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPTIK
Trabzonspor'u dünya çapında bir futbol takımı yapmak için Akyazı'yı yapıyoruz. Gerçek Trabzonspor'u sevmek budur. Trabzonpor'u şampiyon yapmak için ne gerekiyorsa onu yaptık ve yapacağız. Trabzonspor'u istismar etmiyoruz.
Trabzon'da işsizliği azaltmak için çok ciddi çalışmalarımız var.

YATIRIMLAR TRABZON'A GELECEK
Türkiye'nin marka değerini attırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu yörenin çocuğu olarak Trabzon'a yatırım getirmek için her türlü gayreti göstereceğiz. Bugün yatırımcı bakan arkadaşlarımız burda. Onlarda geldiler. Eksiklikleri yerinde inceleyecekler" dedi.

SALONDAKİ BOŞLUKLAR
Salonda yer yer boşluklar olması üzerine dışardaki partilliler salonun içerisine davet ediliyor... Özellikle Başbakan Erdoğan'ın konuşma yapacağı yerin tam karşısında ki koltuklarda boşlukların yer alması divanın da dikkatini çekmesi üzerine bu tür bir uyarı yapılması dikkat çekti.

DİVANA TEK LİSTE GELDİ
Divana Adnan Günnar'a tek liste ulaştı. Mevcut Başkan Adnan Günnar Başkanlığında tek liste ile seçime gidilecek...

Şuanda salonda Başbakan Erdoğan'ın Trabzon'a indiği ve salona gelmek üzere olduğu anons ediliyor.

Adnan Günnar'ın konuşmasının ardından kongreye katılan muhalefet partisi temsilcilerine teşekkür edilirken, kongreye katılamayanların gönderdiği tebrik mesajları okunuyor..

ADNAN GÜNNAR BİR KONUŞMA YAPTI: MUHALEFET DUDAKLARINI ISIRIYOR
AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar bir konuşma yapıyor.. Günnar, "AK Parti kurulduğundan bugüne kadar Trabzon teşkilatları hem halkımızın hemde genel başkanımız ve sayın Başbakanımızın yüzünü hep güldürmüştür. Sürekli yükselen bir ivme ile aldığımız oy oranları ile her seçimde muhalefetin dudakları ısırılmıştır.
Milletimizin emanetinin temsilcileriyiz. Milletimiz oyları ile partimize büyük bir teveccüh gösterdi. O yüzden milletimize layık olabilmek için daha da çalışmamız geriyor. Son 2,5 yıllık süre içerisinde sizlerle birlikte büyük başarılara imza attık. Mitinglerde sayın Başbakanımızı tarihte görülmemiş büyük bir coşku ve kalabalıklarla karşıladık. Yüzyılın seçimi olarak gösterilen referandum, artık Türkiye'nin ufkunu genişletmiştir. Referandumda teşkilatımızın yoğun çabaları ile yüzde 70 oranında ki oyla milletimizin gözlerinde ışıldayan bir başarı oluşmuştur.



2 GÜNDE LİSTE YAPTIM
18 bin üyemizi bugün 72 bine çıkardık. Ancak teşkilatlarımızın çabası ile bu rakamı 100 bine çıkaracağız. Bunlara ulaşabilmek için önümüzdeki dönemde daha da yoğun bir şekilde çalışacağız.
Bugün bu kongrede ilk defa bir birlik beraberlik sergiliyoruz. Bu noktada Faruk Kanca'ya ve Mustafa Yanmış'a teşekkür ediyorum. 2 günlük süre içerisinde bir yönetim oluşturmaya çalıştık. Dualarınızı istedim delegeleri dolaşırken. Sonuçta listeye baktığımda şunu gördüm ki inşallah önümüzdeki süreç içerisinde yerel, genel seçimlerde çok daha büyük işlere sizlerle beraber imza atacağız"

DİVAN BAŞKANI ÖZTÜRK'ÜN KONUŞMASI..
Divan Başkanı Öztürk, bir konuşma yaparak, "Bugün ayrı bir kıvancı daha yaşıyoruz. O da Türk siyasi hayatında 3 defa iktidar olan parti var DP var. Ama her 3 seçimdede oylarını arttırarak iktidara gelen tek parti AK Parti'dir. Gerçekten bu gurur verici bir tablo. Biz şunu çok iyi biliyoruzt. Eğer AK Parti bu kadar rekoru üst üste kırdıysa bu kadar başarı yakaladıysa elbette ki bunun mimarı muhtar dahi olamaz denilen ama bugün dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan'dır.
Ancak bildiğimiz bir başka şey daha var. O dünya liderini yetiştiren her zaman onun arkasında dim dik duran dünyada masumların haklarını savunurken onun arkasında durmakta zerre kadar tereddüt etmeyen isimsiz kahramanlar sizlersiniz"

DİVAN BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI
Divana seçilen üyeler ise, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikret Öztürk, Başkan Yardımcılığına Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili  İhsan Şener, Katip Üyeliğine AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş seçildi.


AK Parti Trabzon 4. İl Olağan Kongresi, Pelitli Hayri Gür Spor salonunda yapılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Genel Kurul için vatandaşlar salonu yavaş yavaş doldurmaya başladı. Şuanda salonun yüzde 40’ı dolarken, Başbakan Erdoğan’ın konuşma yapacağı bölümün arkasındaki koltuklar ise güvenlik açısından boş bırakıldı.
Saha zarar görmemesi açısından parke halılarla döndüğü salonda ortada ise delegeler için sandalyeler ayrılmış durumda.
Geniş güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği salonda, vatandaşlar, basın mensupları ve delegeler aranarak salona alınıyor. Jandarma ve polis spor salonu etrafından konuşlanırken, yollarda ise sıra sıra jandarma erleri nöbet tutuyor.