Halkların Demokratik Partisi’nin “eş başkanları” Prof. Dr. Fatma Gök ile Yavuz Önen oldu. Partinin Kurucular Kurulu, şair Ahmet Telli, müzisyen Ferhat Tunç, oyuncu Ayça Damgacı, avukat Ercan Kanar, Prof. Dr. Kuvvet İhsan Lordoğlu’nun da aralarında bulunduğu 74 kişiden oluşuyor.

HDP eş başkanı Yavuz Önen yaptığı açıklamada, 15 Ekim Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı’na resmi başvuruda bulunduklarını belirterek, partinin Türkiye’de genel olarak mağdurların, muhaliflerin bir araya getirilmek istendiği bir platform olacağını kaydetti. Hiçbir kısıt ve ayrım yapmaksızın geniş bir yelpazede bir arada olmaya çalıştıklarını ifade eden Önen “Bu bir cephe hareketi. Ama tabandan gelen bir cephe hareketi, Halkların Demokratik Kongresi’ne  bir alternatif değil kongreyi besleyecek bir siyasi hareket” dedi. HDP’nin kongrenin kolu olan siyasi bir adım olduğunu vurgulayan Önen, partinin temel amacının ise barış olduğunu söyledi.

-EV EV, SOKAK SOKAK, MAHALLE MAHALLE...-

Önen, “Türkiye’de barışın sağlanması, emek sömürüsüne karşı bir direniş, özgürlerin sağlanması için bir mücadeleyi benimsedik” derken, çalışma tarzı olarak ise ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle halkla buluşmayı amaçladıklarını kaydetti. Önen, HDP’nin önümüzdeki yerel seçimlere, cumhurbaşkanlığı referandumuna ve genel seçimlere katılma hedefinin olduğunun da altını çizdi.

-KURUCULAR KURULU-

HDP’nin 74 kişilik Kurucular Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

“Ahmet Telli, Ali Durmuş, Ali Özkan, Alp Altınörs, Ayça Damgacı, Aysel Güzel, Ayşe Akıncı, Ayşin Hangül Şanverdi, Bircan Yorulmaz, Birsen Kaya, Celal Ovat, Cem Kirazoğlu, Cihan Büyükdağ, Dicle Öztürk, Ender İrmek, Ercan Kanar, Ertuğrul Barka, Eylem Pınar, Prof. Dr. Fatma Gök, Ferdane Sibel Erduman, Ferhat Tunç, Gülfer Akkaya, Günay Kubilay, Gürsel Şenşafak, Hacı Orman, Hasan Kıyafet, Hatice Altınışık, Hüseyin Taka, İlkin Erman Can, İrfan Kaygısız, İsmail Bulca, Doç. Dr. İsmail Şiriner, İsmet Yalçınkaya, Kadir Akın, Kamer Konca, Karabet Paylan, Katina Karanikola, Kemal Aytaç, Prof. Dr. Kuvvet İhsan Lordoğlu, Mehdi Atilla, Mehmet Akgül, Prof. Dr. Mehmet Cengiz Güleç, Prof. Dr. Mehmet Rıza Türkay, Mehmet Saltoğlu, Mehmet Şamil Altan, Prof. Dr. Meral Uysal, Metin Boran, Mutlu Öztürk, Müslüm Acar, Nazife Ortakçı, Nurhayat Farımaz, Oğuz Uğur Olça, Orçun Masatçı, Ömer Güven, Önder Çakar, Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu, Remzi Altunpolat, Sedat Yılmaz, Semra Uzunok, Serap Hasibe Akpınar, Sevgi Evren, Yrd. Doç. Dr. Sezai Temelli, Sultan Özcan, Şükrü Erbaş, Tuma Çelik, Vedat Yıldırım, Yavuz Önen, Yılmaz Demiral, Doç Dr. Yunus Remzi Zoraloğlu, Yusuf Çetin, Doç Dr. Yücel Demirer, Zafer Cindoruk, Ziya Ulusoy, Züleyha Gülüm.”