Türkiye’nin önemli düşünce enstitülerinden 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü kuruluşunun 8’inci yılı kutlandı. 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kutlamaya geniş katılım oldu.

MHP Genel Başkan Adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın da hazır bulunduğu kutlamaya katılanlar arasında MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Türkiye Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, eski bakanlardan Sadi Somuncuoğlu, Hüsnü Yusuf Gökalp, Hasan Celal Güzel ve yeşil sahaların unutulmaz yıldızlarından Saffet Sancaklı gibi isimler de yer aldı. 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 4 Kasım’daki MHP Büyük Kongresi’nde MHP Genel Başkanlığı için aday olacak isimler arasında MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’a destek vereceğini ifade etti. Özdağ ‘MHP’deki siyaset anlayışı değişmeli’ dedi.

Özdağ açıklamalarına söyle devam etti, “Bir siyasi parti için gerçek başarı düşüncelerini gerçekleştireceği yer olan iktidara gelmek için seçmenin desteğini almaktır. Kasım 2012′de yapılacak MHP Kurultayı’na dışarıdan da bu ölçütle bakıyorum.

Aydın güçlü aday

Üst kurul delegelerinin en güçlü aday olarak görünen Koray Aydın’ı destekleyeceğine inanıyorum. Ben MHP’de bir değişimin önümüzdeki dönemde hem MHP’ye hem Türk milliyetçiliğine hem de Türkiye’ye bir fırsat verme ihtimali olduğunu düşünüyorum.

Yılmaz Durak ‘Tan Değişim Ve Koray Aydın’a Destek

Doğu’nun Başbuğu’ olarak bilinen Yılma Durak, Koray Aydın’a desteğini ilan etti. Yılma Durak, yaptığı açıklamada; “Ülkücülerin değişim talebini sonuna kadar destekleneceğim. Ve bu doğrultuda üstüme düşen sorumluluk adına değişime öncülük eden arkadaşlarımdan, bir adım önde gördüğüm Koray Aydın’a desteğimi ilan ediyorum. Bu destek doğrultusunda Türkiye’yi adım adım gezmek ve Ülkücü Hareket ile kucaklaşmak için yola çıkacağım. ” şeklinde açıklama yaptı. Açıklamasına, Yılma Durak; “Sayın Bahçeli, keşke bu değişim talebini doğru okusa, hareketin lehine dönüştürebilecek şekilde çekilse de adı Ülkücü Hareket’te altın harflerle anılsa idi.” sözlerini de ilave etti.