Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Payas Beldesi'nde 13 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Bekir Altan, beldesinin ilçe olması için AK Parti'ye geçmek üzere MHP'den istifa etti.

Bu kararı üzülerek aldığını, MHP'li arkadaşlarına ve dostlarına hakkını helal ederek veda ettiğini belirten Altan, Hatay'ın Büyükşehir olmasıyla beldesinin ilçe olması için partisinden ayrıldığını söyledi. 'Payas'ın ilçe olması için birinin fedakarlık yapması gerekiyordu. Bu fedakarlığı ben yaptım' diyen Altan istifasının ardından hangi partinin saflarına katılacağını şöyle açıkladı:

'Payas'ın ilçe olması için var gücümüzle çalışacağız. Ancak bunun yanında arkanızda iktidarın gücü de olmalı. Önümüzdeki günlerde sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı bulacağız. Bu görüşmenin ardından biz de AK Parti saflarına katılıp ilçemiz için daha iyi hizmet vereceğiz. Bu konuda hemşerimiz olan Adalet Bakanımız Sadullah Ergin'in de büyük etkisi oldu.' dedi. Altan, Payas'ın 35 binlik nüfusu ve sanayisiyle Hatay'ın bir mahallesi olarak kalamayacağını, ilçe olmayı hak ettiğini  kaydetti.