Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 96. Dönem kaymakam adaylarını kabul etti. Çankaya Köşkü’nde düzenlenen programa İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. Dereceye giren kaymakam adaylarına ödüllerini takdim ettikten sonra bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, kaymakam adaylarının çok çetin sınavlardan geçtiğini hatırlatarak adayları tebrik etti. Türkiye’nin devlet idaresi olarak kamu yönetimine çok önem verdiğine değinen Gül tüm kaymakam adaylarının yurt dışına eğitime gönderildiğini anımsattı. Gül şöyle konuştu.

"Genel idarenin başı kaymakamlardır. Güvenlik sizden, sağlık sizden, eğitim sizden sorumlu olacak. Gittiğinin yerin gerçek lideri siz olacaksınız. Gittiğiniz yerde devleti, hükümeti, beni Cumhurbaşkanı’nı siz temsil edeceksiniz orada. Dolayısıyla devletin kapısı sizsiniz. Orada ilk göreve başladığınızda bütün vatandaşlarımıza devletin büyüklüğünü, gücünü ve şefkatini göstereceksiniz. Nihayetinde devlet sisteminin ilk kapısı da kaymakamlıklardır. Vatandaşın ilk göreceği devlet kapısı sizsiniz. Onun için bu bilinç içerisinde herkesi kucaklayarak herkese gayet dikkatli bir şekilde dinleyerek, herkesi sahiplenerek ve gittiğiniz ilçelerin sorunlarını da yerinde görüp onları çözme azmi içerisinde olacaksınız"

-İLETİŞİM YOLLARI AÇIK-

Gül kaymakam adaylarına iletişim çağında artık haberleşmenin ne kadar kolay olduğunu da hatırlatarak kar yağışında yolların kapanabileceğini ama iletişimin devam ettiğini söyledi. Hiçbir mazerete ihtiyaç olmadığını vurgulayan Gül, "İhtiyacınız neyse onu hemen iletin. Devletimizin milletimizin imkanları eskisi ile mukayese edilecek gibi değil. Her şey size bağlı. İnisiyatif alın çok dinamik çalışkan olun. Asla idare-i maslahatçı olmayın. Her şey rolantide gitsin derseniz hiçbir değişiklik olmaz. Sizler takip ediliyor, gözleniyorsunuz. Yaptığınız güzel hareketler takdir ediliyor. Sadece halk değil yöneticileriniz de bunu biliyorlar. Çok çalışın. Her türlü imkan var. Ne ihtiyacınız varsa talep edin. Yeter ki bir atalet olmasın. Değişikliğin olmadığı yerde başarı ortaya çıkmaz" diye konuştu.

Eğitimde fırsat eşitliğinin oluşturulması konusuna da değinen Gül, pratikteki zorlukların kaymakamların önderliği ile aşılacağını belirterek "Herkesi zorlayacaksınız. Kız erkek herkesi okumaya, iyi okumaya zorlayacaksınız" dedi.