BALTA: MERSİN’E VE ONUN BAŞARILI VALİSİNE BAKANLIK OLARAK DESTEK VERECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Gaziantep’te şehit cenazesine katıldığını ifade ederek “Şehidimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu acıları tekrar yaşamayız” dedi. Çok sevdiğim Mersin’in insanlarıyla hem kucaklaşmak hem de başta Sayın Valim ile birlikte olmak için geldiğini ifade eden Bakan Yardımcıs Balta, “İnşallah daha geniş zamanda ülkemizin en şirin ve en gelişmiş illerinden Mersin’de ve onun başarılı Valisi’nin organizatörlüğünde Mersinimizde de inşallah toplantılar ve çalışmalar yaparız. İleriki günlerde Mersin’e tekrara geleceğim. Ben Sayın Valime ve bütün çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak ta Valimizin önderliğinde yapılacak olan bütün projelere Sayın Bakanımızın önderliğinde destek vereceğimizi de buradan ifade etmek istiyorum. Mersinli hemşerilerime en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

GÜZELOĞLU: “SAYIN BALTA BU GÖREVİNDE ÇOK BAŞARILI”

Bakan Yardımcısı Sayın Balta’ın hem kişiliği hem birikimi hem de Türkiye’ye dönük düşünceleri ve gayretiyle atandığı bu görevde çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Yeni teşkilatlanmış Bakanlığımızın şüphesiz Sayın Bakanımız yönetiminde ve Sayın Bakan Yardımcımızın da gayretiyle Türkiye adına çok önemli bir değişimi ve özellikle kentleşme ve buna benzer sorunlarda Türkiye’nin çok uzun yıllardır kangrenleşmiş meselelerinin aşılmasına çok büyük katkı sağlayacağına dair inancımı da belirtmek istiyorum” Kendilerinden geniş bir zaman için Mersin’e gelmeleri noktasında mutabık kaldık. İnşallah o gün geldiklerinde Mersin’deki konuları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ilgili boyutları paylaşacağız” dedi.

“BAKAN YARDIMCISI BALTA, ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI”

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette karşılıklı konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Bakan Yardımcısı Balta’ya üzerinde Akdeniz Oyunları logosu bulunan zeytin ürünlerinden oluşan bir paket hediye etti. Daha sonra Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Yardımcısı Balta, Akdeniz Oyunları sebebiyle yapılacak olan tesisler ile Mersin’in bir spor kenti olacağını da vurguladı.