AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay, iktidarları döneminde engellilerin önemli kazanımlar elde ettiğinin altını çizerek, “Geçmişte hem İstanbul Büyükşehir Belediyesinde hem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde engellilerimiz önemli hizmetler yaptık. Bunlar devam edecek. Engelli işsizimiz kalmayacak, engellilerimiz tüm kurumları ve tesisleri rahatça kullanacak. Tesislerimizde eksik varsa bunları gidereceğiz” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay toplumun bir parçası olan engellilere yönelik çalışmalarının geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edeceğini ifade ederek, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde beraber çalışırken Türkiye’de engelliler için ilkleri gerçekleştirmiştik. İlk defa Avrasya Maratonunda engelliler engelli olmayanlar ile aynı ödülleri aldı. Büyükşehir belediyesinde Engelli Koordinasyon Merkezi kurduk. Daha sonra bunları Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzde devam ettirdik. Hem Belediyede hem Gençlik Spor Genel Müdürlüğünde tesislerimizi engellilere açtık, ücretsiz hale getirdik. Partimizin iktidarı döneminde engelliler için birçok hizmet yapıldı. Maaşından tutun da bakıma muhtaç olanın bakımına kadar. Engelli vatandaşlarımız bizim dönemimizde değer görmeye başladı. Bunu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


Trabzon’da çalışabilecek durumda engelli işsiz kalmayacağını ifade eden Atalay, “Biz Trabzon’da engelli vatandaşlarımıza engel durumuna göre iş vereceğiz. Hem ailesine yük olmayacak hem de topluma kazandırılmış olacak. Engelliler için yeni istihdam alanları yapacağız. Spor tesislerimizi zaten engellilere uyumlu yaptık büyük oranda. Eğer eksikler varsa tüm tesislerimizi engellilerin rahatça kullanabileceği tesisler haline getireceğiz. Engellilerimiz sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılmalı hatta bunları yapmalı, spor yapmalı, sosyal hayatın içinde olmalı. Biz engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın içine sokacak projeler geliştireceğiz” dedi.

Trabzon’daki belediyeler ve kamu kurumları ile birlikte hareket edeceklerini de ifade eden Atalay, “Biz yapacak olduğumuz tüm projelerimizde gerek Büyükşehir ve Ortahisar gerekse diğer belediyelerimizle, kamu kurumlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Tam bir uyum içerisinde çalışacağız. Onların yapması gerekenlerde yollarını açacağız. Bizim yapacaklarımızı da Ankara’da İstanbul’da takip edip alacağız” diye konuştu.