MHP’nin 4 Kasım’da yapılacak büyük kongresinde Devlet Bahçeli’nin koltuğu için değişim rüzgarı başladı. MHP Trabzon milletvekili ve Bayındırlık eski Bakanı Koray Aydın, Genel Başkan adaylığını açıkladı ve Bahçeli’nin karşısındaki rakip sayısı da dörde yükseldi.

MHP kongresinde, İstanbul eski milletvekili Ahmet Çakar, Yozgat eski Milletvekili Mesut Türker ve İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Levent Temiz de Genel başkanlık için aday olacak. MHP tüzüğüne göre, büyük kongrede genel başkanlığa aday olabilmek için en az 40 genel kurul delegesinin yazılı önerisi gerekiyor. Bu üç ismin 40 imzayı buldukları ancak kongre sırasında adaylıktan çekilmeler yaşanabileceği bildirildi.

EN GÜÇLÜ AYDIN

Bahçeli’nin karşısındaki en güçlü rakip Koray Aydın olarak görülüyor. Aydın’ı destekleyenler arasında eski bakanlardan Şuayip Özcan, Hüsnü Yusuf Gökalp ile eski Ülkü Ocakları Başkanı Alişan Satılmış ve 25 eski milletvekili bulunuyor. Edirne, Kütahya, Muğla, Sakarya, Antalya, Çankırı, Rize il başkanlarının yanı sıra çok sayıda belediye başkanı da Aydın’dan yana tavır koydu. Aydın, 2003’teki kongrede de aday olmuş 137 oy almıştı.

Son iki ay içinde çok sayıda il ve ilçeyi gezerek ‘’Sonradan değil şimdi’’ sloganı ile Genel Başkan adayı olan Aydın, Genel başkan adaylığı konusunda ‘’ Bizim yapmaya çalıştığımız kişisel bir iş değil. İnsanlarımızı irade koymaya teşvik ediyoruz. Bunun sonra olma şansı yok çünkü Türkiye makas değiştiriyor. MHP bu dönemin temel dinamiği olup olmamaya karar verecek. MHP’yi kurumsal bir kimliğe kavuşturacağım. Kişi inisiyatifinin ortadan kalktığı, kuralların hakim olduğu bir sistem kuracağım. Gençlik Kollarını, Kadın Kollarını kuracağız’’ dedi.