Ak Parti Trabzon Merkez İlçe başkanlığı seçimlerinde  sonu baştan belli olan bir tablo yaşanmıştır.

Tahmini zor olmayan bir seçim süreciydi. Ak Parti Genel Merkezi'nin desteklediği isim bir kez daha Trabzon'da hezimete uğramıştır.

Her şey herkesin gözü önünde cereyan etmiştir.
Kime sorduysam bu seçimin kaybedeni Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar'dır diyor. Zeki Kavanoz kaybeden olmamıştır diyor.

Kaybedişe neden olanların başında da Hayrullah Baytar'ın hazırladığı öne sürülen delege listesi gösteriliyor.

Sorduğumuz isimleri az sonra bu seçimi kazananlar başlığı altında yayınlayacağım fakat Zeki Kavanoz'un destekçisi bile telefonda bir partiliye Adnan Günnar'a olan tepki nedeniyle seçimin kaybedildiği yönündeki dedikodulardan bahsetti.
.
Adnan Günnar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı bir isimdir.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a saygı duyan herkes destek vermese de bu davaya bu partiye gönül vermiş ise atadığına da saygı duymalıdır.

Fakat kendi destekçisi bile Adnan Günnar'ın istediği kişiye oy vermemişse burada Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar'ın da iki kez düşünmesi gerekir. Ben nerede yanlış yaptım demesi gerekir.

Nereden biliyorsun Erhan Bey Adnan Günnar'ın destekçisinin bile Temel Altunbaş'a oy verdiğini diye sorarsanız.

Seçimden önce Fikri Işık'a Adnan Günnar ve Zeki Kavanoz tarafından bir hesap çıkarılmış. Hesaba göre Zeki Kavanoz 220-260 arası oy alacak, Temel Altunbaş ise 104-110 arasında kalacaktı.

Bu nedenle Fikri Işık'ta seçimi ertelemedi. Bu hesaba güvendi.

İşte bu hesaba göre Zeki Kavanoz'un yani Adnan Günnar'ın banko dediği isimler Temel Altunbaş'a oy verdi.

Temel Altunbaş'ın tarafında olup "Zeki Kavanoz, Keşke siyasete bulaşmasaydı, temiz dürüstü bir esnaftı fakat kaybetmeyi hak etmiyordu. Onu çok seviyoruz” diyenler çoğunlukta.

Bu seçim Genel merkeze gidip "Zeki Kavanoz'u taban istemiyor, bunu bir kez daha düşünün" demesine rağmen sözü hafife alınan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun sarsılan prestijini toparlamıştır.
Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun büyük bir güç olduğunu yeniden ortaya koymuştur.

Bu seçimin kazananı, Ak parti genel merkezi nezdinde kaybedilenler kulübünün mensuplarıdır.

Bu isimlerin başında;
Ahmet Metin Genç gelmektedir. Ali Rıza Akdeniz gelmektedir. Adnan Bayram gelmektedir. Ayşe Sula Köseoğlu, Ufuk Hoş, Erol Birsen, Ahmet Sarıalioğlu, Hasan Selim, Faruk Kanca, Nusret Yılmaz, Yüksel Şahin, Hasan Taflan, Halil İbrahim Demirtaş,, Adem Beder, Asım Günay, Süleyman Kurnaz, Mustafa Sarı,  İrfan Coşkun, Hüseyin Öztürk, Muammer Şahin, Ali Faik Hacıoğlu, Turan Terzi, Nihat Akyüz, Murat Alkan, Galip Hacıoğlu, Özcan Özçavdar, Yıldıray Sarıalioğlu, Ömer Tosun gelmektedir.

İstişare yapılması gereken fakat görmezden gelinen bu isimler gece gündüz çalışarak Ak parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı seçiminin gizli kazananları olmuş, genel merkeze bir ders daha vermişlerdir.

TEMEL ALTUNBAŞ İSTİFA ETTİRİLİR Mİ?

Peki şimdi ne olacak…?

Ahmet Metin Genç gibi Temel Altunbaş'ta istifaya zorlanacak mı?
Bunu biraz sorguladık. "Genel merkeze rağmen kimse bu partide başkaldıramaz" deyip Altunbaş'ın istifaya zorlanacağı yönündeki görüşler azınlıkta.

Çoğunlukta olan görüş ise şu.  Artık Genel merkez böyle bir yanlışa kalkışmaz. Çünkü böyle bir tablonun oluşacağından hesapla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ismi hiç merkez İlçe seçimlerinde zikredilmedi.

Hatta Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bile seçime katılmayarak çıkacak sonucun sorumluluğunu üzerinden attı.

Genel merkezde bu hamleleri gördü. Bence Temel Altunbaş görevine devam edecektir. Etmelidir de.

Çünkü onu yok sayan Ak Parti'yi Trabzon'da Ak Parti yapanları yok sayar. Sonunda olacağı ise yine bir partili dostumuz söylüyor. *Öyle isimler bu seçimde aktif rol oynadı ki bunun genel merkezde farkında. Eğer Temel Altunbaş'ın istifa etmesine yönelik genel merkez bir baskı yaparsa Trabzon'da binlerce isim ya siyaseti bırakır yede numan Kurtulmuş ile yola devam eder"…

Böyle bir tabloya Ak Parti Genel Merkezi müsade eder mi. Bence etmez.