-''Zamana ve şarta göre rüzgargülü gibi dönmenin siyaset olacağını zanneden yarım ve yanlış bir anlayışın, partimiz hakkında hüküm vermeye yeltenmesi en başta haddini ve hududunu aşan bir durumdur''
-''MHP, PKK yancısı ve yardakçısı olmaktansa, terörle mücadelede iktidarın alacağı milli kararlara destek vermeye ne pahasına olursa olsun devam edecektir''
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''panik ve can havliyle demirlediği bölücülük limanında, çatırdayan siyasetine yeni bir cephe açmanın kaygı ve arayışına girdiğini'' savundu.
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun dün meclis grup toplantısında partisine yönelik sarf ettiği sözleri eleştirdi.
Kılıçdaroğlu'nun partisini hedef aldan açıklamalarını, siyasi nezaket ve üslup açısından ''talihsiz ve tezyif edici'' olarak niteleyen Bahçeli, ''Meseleleri tersten okuyan, olayları ucuz ve uçuk bir değerlendirme sefaletiyle ele alan bir bakış açısı Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözlerinde bir hayli etkili olmuştur'' ifadesini kullandı.
''İbret verici siyasi curcuna ve patavatsızlıkla partimizin durduğu yeri, aldığı pozisyonu ve izlediği politikaları hakarete varan ölçülerde eleştirmek bir defa Sayın Kılıçdaroğlu'nun sığ, sığıntı ve sakil zihniyetinin pişkinliğinden başka bir manaya gelmemiştir'' görüşünü savunan Bahçeli, şunları kaydetti:
''Sayın Kılıçdaroğlu panik ve can havliyle demirlediği bölücülük limanında, çatırdayan siyasetine yeni bir cephe açmanın kaygı ve arayışına girmiştir. PKK-BDP-AKP arasına sıkışıp kaldığından, MHP karşıtlığıyla nefes almaya ve kendisine çıkış yolu bulmaya yönelmiştir. Elbette bu nafile bir hamle, sonu hüsran ve hezimetle bitecek temelsiz bir çırpınıştır.
Zamana ve şarta göre rüzgargülü gibi dönmenin siyaset olacağını zanneden yarım ve yanlış bir anlayışın, partimiz hakkında hüküm vermeye yeltenmesi en başta haddini ve hududunu aşan bir durumdur. Gizli bir maksadın tesirinde veya emrinde Türk milletini kimliksiz ve tarihsiz yapılması sürecine heyecanla iştirak eden anamuhalefet liderinin, MHP hasımlığından nemalanmaya çalışması her şeyden önce kendi mayasıyla ilgili bir açmazın sonucudur.''
-''Bölücülüğün yedeği ve stepnesi''-
Kılıçdaroğlu'nun, MHP'nin tercih ettiği milli ve mantıki politikaları ''iktidar yanaşmalığı'' şeklinde değersizleştirmeye çalıştığını ifade eden Bahçeli, ''Bu iftirayı partimize pervasızca yönelten anamuhalefet lideri, anlaşıldığı kadarıyla bölücülüğün yedeği ve stepnesi olduğunu nedense hatırına getirmemiştir'' iddiasında bulundu.
Yeni diye takdimi yapılan CHP'nin, AKP'nin çekim alanına kapıldığını öne süren Bahçeli, ''BDP'nin peşine takılarak uydu olmak, AKP ardına düşerek kapı kulu haline gelmek CHP'ye gönül ve destek veren herkesi derin hayal kırıklığına uğratmıştır'' ifadesini kullandı.
CHP'nin Dersim isyanı ilgili iktidara alan açtığını, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın affı için ''Diğer partiler anlaşırsa biz varız'' yaklaşımı sergilediğini, Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi konusunda aceleyle görüş belirttiğini ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:
''Türk milleti ifadesini ağzına dahi almayan, Cumhuriyet'in kurucu kahramanlarıyla ve Gazi Mustafa Kemal'le yolunu ayıran yeni CHP'dir. Okyanus ötesinden vize ve icazet arayışına tevessül eden yeni CHP'dir. Daha düne kadar terör ve bölücülük kavramlarını gündemine bile almayan yeni CHP'dir. AKP'nin sıkıştığı her an ve durumda can simidi uzatan yeni CHP'dir. PKK'nın mesajlarını Meclis'e taşımaya küstahça niyetlenen yeni CHP'dir. Türkiye'yi yabancı ülkelere her fırsatta şikâyet ve ihbarda bulunarak samimiyet ve millilik konusunda sıfıra düşen yeni CHP'dir. Beyanlarında geceyle gündüz gibi olan, bir dediği diğerini tutmayan ve tutarsızlık bataklığına saplanıp kalan şüphesiz yeni CHP'dir.''
-''Aygün'ün ifadeleri dikkat ve ilgi çekici''-
''Anamuhalefet partisi genel başkanının, partimize çamur atacağına kirlenen sicilini aklamaya çalışması ahlaken ve siyaseten daha makul bir yol olacaktır'' görüşünü savunan Bahçeli, PKK tarafından kaçırılan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest kaldıktan sonra dile getirdiği ifadelerinin, CHP'ye bundan böyle nasıl bir ruh ve düşüncenin hakim olacağını göstermesi açısından son derece dikkat ve ilgi çekici olduğunu belirtti.
Bahçeli, ''PKK, CHP'ye yeni görev ve ödev vermiş, beklentilerini sıralamış ve bu zamana kadarki uygulamalarından dolayı da memnuniyetini duyurmuştur'' iddiasında bulundu.
-İktidarın alacağı milli kararlara destek-
Bahçeli, partisinin ''PKK yancısı ve yardakçısı olmaktansa, terörle mücadelede iktidarın alacağı milli kararlara destek vermeye ne pahasına olursa olsun devam edeceğini'' belirtti.
Türkiye'de siyasetin iki yöne gittiğini savunan Bahçeli, ''bir yanda bölücü terörün değirmenine su taşıyan gafiller ve delalet içinde olanlar dururken, diğer yanda Milliyetçi Hareket Partisi'nin yer aldığını'' öne sürdü.
MHP'nin Türkiye'nin varlığı ve menfaatleri için onurlu ve sorumlu yürüteceğini bildiren Bahçeli, ''iktidar hedefi olmayanların muhalefete muhalefet edeceği'' yönündeki yorumun ise hiçliğe ve yokluğa mahkum bırakılacağını ifade etti.
Bahçeli, ''MHP'nin iktidar veya muhalefet fark etmeksizin doğru ve meşru gördüğü düşünceleri muhataplarına bildirmeyi bir millet görevi saydığından, bu çizgisinden ve hedefinden sapmadan Türkiye'yi aydınlığa taşıma iddiasını devam ettirecektir. Sonuç ve özet olarak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu gerçekleri hiç aklından ve gündeminden çıkarmamalı, bundan böyle Milliyetçi Hareket Partisi'ni ağzına alırken bir kez daha düşünmeli ve idrak zaafına kapılmadan hareket etmelidir'' değerlendirmesinde bulundu.