Kılıçdaroğlu, rahatsızlığı nedeniyle evinde tedavisi süren 82 yaşındaki halk ozanı Hüseyin Çırakman'ı ziyaret etti.

Eve gelişinde mahallelilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, Çırakman'ın kendisinden sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, Çırakman'ı ilk kez üniversite öğrencisi olduğu yıllarda dinleme fırsatı bulduğunu anlattı.

Çırakman da ziyareti nedeniyle Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, saz çalıp türkü söyledi ve bir sazını Kılıçdaroğlu'na hediye etti. Çırakman, ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu'nu evinin önüne kadar uğurladı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Hüseyin Çırakman'ın Anadolu'nun sesi ve sazı olduğunu, deyişleriyle, türküleriyle, şiirleriyle toplumu aydınlattığını söyledi.

Topluma bu kadar büyük katkıları olan kişilerin zaman içinde unutulmasına karşı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Onun türkülerini defalarca televizyonlardan, radyolardan dinledik. Başkaları seslendirdiler ama onun hiçbir sosyal güvencesi yok. O zaman dönüp geriye kendimizi sorgulamamız gerekiyor'' diye konuştu.

Hayatını, insanlığa adayan bir sanatçıya toplumun duyarsız kalmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Çırakman ve onun gibi değerlerin her zaman ve her yerde saygıyla anılması gerektiğini belirtti.

Çırakman'ın kendisine hediye ettiği sazı CHP'nin müzesinde saklayacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, Çırakman'ın şiirlerinin yer aldığı, yayımlanmış 13 kitabı bulunduğunu da vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Çırakman'a uzun bir ömür ve acil şifa diledi.

-''Demokrasinin yolu halkın iradesinden geçiyor''-

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, yerel seçimlerin öne alınması sürecinde referandum olasılığının gündeme geldiğini hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, halkın oyuna, iradesine, kimliği, unvanı, bulunduğu mevki ne olursa olsun her siyasetçinin saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Demokrasinin yolu halkın iradesinden geçiyor. Eğer Meclis'te tecelli eden oy, 330 oy, halkın oyuna başvurmayı gerektiriyorsa belediyeler mi kapanacak, seçimler mi yapılacak, seçimler erkene mi alınacak, erkene alınsın mı alınmasın mı, halka gidilecek. Halka gitmekten daha doğal ne olabilir? Bundan kaçmamak gerekiyor. Halka güvenmemiz gerekiyor. Yeri, zamanı gelince milli iradeden söz ediyoruz. Yeri zamanı gelince 'Halkın iradesi, her şeyin üzerindedir' diyoruz. O zaman kaçmayacağız. Halka gideceğiz, başvuracağız. Halk iradesiyle yolunu gösterecek. Biz de güveneceğiz.''

Açıklamaları sırasında yanında bulunan Çırakman, Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine, ''Halka gitmeyen zaten sudan çıkmış balık gibi ölür'' dedi.

Çırakman'ın bu sözlerini gülümseyerek onaylayan Kılıçdaroğlu, ''Evet, 'Halka gitmeyen sudan çıkmış balık gibi ölür' diyor Hüseyin Çırakman, doğruyu söylüyor'' ifadelerini kullandı.