Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"FİLİSTİNLİLERİN DE PARTİSİYİZ"
"Bugün Filistin'in bağımszılık günü. Onurlu bir mücadele eden Filistin bağımsızlığı için savaşan Filistin halkı. Geçmişte Deniz Gezmiş ve arkadaşarının müvcadelesine katkı verdiği Filistin halkı. CHP grubunudan sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Onların haklarını savunacağız. Çünkü biz halkın partisiyiz. biz aynı zamanda Filistinlilerin partisiyiz. Biz bu hükümetin Filistin'e yaklaştığı gibi yaklaşmıyoruz.

MAVİ MARMARA ELEŞTİRİSİ
Filistin'e Mavi Marmara gemisini gönderdiler. Kaçak gönderdiler, cesaret edip resmi gönderemediler. Yeri göğü inlettiler, aradan bir süre geçti resmi bir özür mektubu dahi olmadan kabul ettiler. 20 milyon dolar verdiler, tazminat olarak vermeyiz dediler. Bizimkiler de olsun dediler. Şimdi merak ediyorum bu 20 milyon dolar hayatını kaybeden çocukların ailelerine verildi mi?

REKTÖR SEÇİMLERİNİN KALDIRILMASI
Devleti yönetmek kolay değildir. Bilgi, birikim, ahlak, hukukkun üstünlüğüne inanmak gerekir. TBMM'ye kanun geldi. Üniversitelerde rektör seçiminin kaldırılması madddesi var. İtiraz edildi. TBMM istiyorsa AKP geri çekiyorum dedi. KHK ile bu düzenlemeyi yaptılar. İlk sorum TBMM Başkanına. Eğer bu Gazi Meclisin itibatını koruyacaksınız önce sizin itiraz etmeniz gerekiyor. Neden itiraz etmiyorsunuz? Aklının kiraya verenler TBMM Başkanlığı yapamazlar. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Yeri gelince milli irade diyorlar. Üniversitelerde seçim yapılacak. Bundan güzel demokrasi mi olur?

SÖZ VERİYORUM, SEÇİMİ GETİRECEĞİZ
Avrupa'da hemen hemen tümünde bir seçim ile rektör atanıyor. Harvard'da rektörü oradan mezun olanlar seçiyor. O nedenle dünyanın en saygın üniversitelerinden biridir. Kendi kültürünü, geleneğini oluşturmuştur. Bizde de ODTÜ, Boğaziçi kendi geleneklerini, kültürlerini oluşturmuşlardır. Bunu reddediyorlar. Benim sözüm var, CHP iktidarında seçimi getireceğiz. Öğrenci temsilcileri de oy kullanacak. Seçimden korkmayacağız. Üniversiteleri özerk hale getireceğiz.

UÇAĞI BEN DÜŞÜRDÜM YARIŞINA GİRMİŞLERDİ
Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt gibi ciddi pazarlar var. Buralara mal satacağız ama 45 günde gidiyor. Neden Mısır'la kavga ettiler. Dış politika neden milli olmak zorundadır diyordum? İşte bunun için. Belki yumurta üreticisi arkadaşlarım beni hiç dinlemiyorlardı ama o faturanın ilk faturasını onlar ödemeye başladı. Irak pazarını, Suriye pazarını öldürdüler. Ne diyorlardı "Talimat verdim, düşürdük" yarışına girdiler. Ne oldu? Araya adam koydular, aman pazarı aç dediler. Hala açmış değil. Putin beklediğini almış değil. Putin istediğimizi verin diyorlar. Ben merak ediyorum, Türkiye hala ne vermedi, neyi bekliyorlar.

Devleti yöneten siyaset aklıdır. Bunlar kendi ceplerini düşünüyor. Yumurtayla başladık, tarımda devam edelim. Kos koca Türkiye deveti neden saman ithal edecek duruma geldi. Şimdi canlı hayvan ithal eder hale geldik. 2 Trakya büyüklüğündeki alan ekilmiyor.

BÜTÜN ÇİFTÇİ KARDEŞLERİME SÖZÜMDÜR
Bütün çiftçi kardeşlerime sözümdür; ÖTV'siz, KDV'siz vergi vereceğim derken bunlar 'Nereden bulacaksın?' diyorlar. Sen yata ÖTV'siz mazot verirken oluyor ama. AKP'nin yöneticilerine sordum; Konya'dan küçük Hollanda'nın yıllık tarım ihracatı Türkiye'nin 4-5 katı. Çünkü orada güçlü ve sağlıklı işleyen bir sistem var. Çünkü orada cebini düşünen bir siyaset anlayışı yok. Soru şu; Hollanda Türkiye'den daha fazla tarım ürünü ihraç ediyorsa neyimiz eksik? Türkiye'yi ve çiftçiyi düşünen siyasetçi eksik. İdareciler bunu yapmıyor.

MİLLETİ APTAL YERİNE KOYUYORLAR
Dolar almış başını gidiyor. Her 1 kuruşluk değer kaybı 2 milyar 100 milyon lira. Şirketlerin değer kaybı 77 milyar lira. Hiç bir iş adamının ağzını bıçak açmıyor. Birikimlerini de bitirdiler. Diyorlar ki yükselmesi Türkiye'nin gücünü gösterir. Bu milleti aptal yerine koymak ne zamandan beri yapılıyor? Sarayın danışmanı işte. Allah akıl fikir versin"