CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bağımsızlık savaşını veren atalarımız Çanakkale'de birlikte yatıyor. Gaziantep'te, Şanlıurfa'da beraber yatıyor. Hiçbir zaman ayrılık, gayrılık yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız, yapanlara da izin vermeyeceğiz. Bu ülkede her zaman huzur içerisinde yaşayacağız'' dedi.
Bayram tatilini geçirmek için geldiği Rize'de ziyaretlerde bulunan Kılıçdaroğlu, Ardeşen ilçesinde de vatandaşlar ile bir araya gelerek sohbet etti.
Kılıçdaroğlu, ilçenin Atatürk Caddesi'nde halka hitaben yaptığı konuşmada, birilerinin Türkiye'nin huzurunu bozmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, ''Dik duracağız, adam gibi duracağız. Yeri geldiğinde hesabını soracağız. Bağımsızlık savaşını veren atalarımız Çanakkale'de birlikte yatıyor. Gaziantep'te, Şanlıurfa'da beraber yatıyor. Hiçbir zaman ayrılık, gayrılık yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız, yapanlara da izin vermeyeceğiz. Bu ülkede her zaman huzur içerisinde yaşayacağız'' diye konuştu.
Gaziantep'teki patlamaya değinen Kılıçdaroğlu, ''9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ne günahı var bu vatandaşların? İnsanlığa sığar mı bu? O bombayı oraya koyanların insanlıkla hiçbir ilgisi yoktur, onlara insan bile denemez. Yazık, günah değil mi? Yoldan geçenleri öldürüyorsunuz. İnsanların huzurunu kaçırıyorsunuz, üstelik bayramdayız. Teröre karşı kim, hangi inançtan olursa olsun, adam gibi dik duracağız ve lanet okuyacağız'' diye konuştu.
-Şırnak'ta askerleri taşıyan aracın devrilmesi-
Konuşmasının ardından Fındıklı ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Mahallesi'ndeki bir parkı gezerek vatandaşların bayramını kutladı.
Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında ise terörden artık bıktıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
''Terör bir insanlık suçudur. Bir insanı bomba ve silah ile nasıl öldürürsünüz? Günahsız insanlar bunlar. Bir kaza haberi geldi, 9 askerimiz şehit... İnsan üzülüyor. Araç kaza yapıyor, nasıl olduğu konusunda henüz ayrıntılı bir bilgi yok. Ama sonuçta görevi başında hayatlarını kaybeden, dün akşam yine bomba sonucu hayatını kaybeden askerlerimize, yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum.''
-''Her zaman, her ortamda insanımızı sevdim''-
Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette zaman zaman sertleşmelerin olduğunu vurgulayarak, ''Ama unutmayın Kemal kardeşinizin yüreği insan sevgisiyle doludur. Her zaman her ortamda insanımızı sevdim. Görüşü ve inancı ne olursa olsun o bir insandır. Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımın tacıdır'' dedi.
Aynı ilçenin Yeniyol köyüne de giden Kılıçdaroğlu, burada hayatını kaybeden Güner Sönmez adlı vatandaşın ailesine ''baş sağlığı'' dileğinde bulundu.
Kılıçdaroğlu, aynı köyde oturan CHP eski Ankara Milletvekili Yakup Kepenek'i de evinde ziyaret etti.