Artvin'den Rize'ye gelen Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Merkez İlçe Başkanlığı'nda partili kadınlarla bir araya geldi, yemek yedi. CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya'nın da bulunduğu yemeğe CHP İzmir Milletvekili ve Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler de katıldı. Güler, son kurultayda cinsiyet kotasını yüzde 33'e çıkardıklarını belirterek gururlu olduklarını ifade etti ve burada yaptığı konuşmada şunları söyledi

Kadın kotası deniyordu, artık cinsiyet kotası diyoruz. Yüzde 33 cinsiyet kotası önemli. Çünkü kongre, kurultay, parti meclisi ve milletvekilliği seçimlerinde de, belde, ilçe ve il yönetim organları içinde geçerlidir. CHP'nin Türkiye genelinde yüzde 30'u kadındır. Yaklaşık 1 milyon üyemiz var. 300 bine yakını kadın üyedir. Bu yüzde 30 kadın üye, yüzde 25 kotayı teşvik edici kota denemez hale getirdi. Zaten yüzde 25'in değişmesi lazımdı. Ama en iyi biz biliyoruz ki tüzüğe yazdığımızı hayata geçirmek asıl olandır. Bu konuda bazı eksiklikler olursa onun da takipçisi olacağız.

CHP'nin altı okunun yer aldığı bir salatanın da ikram edildiği yemekten sonra Selvi Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, uçakla Ankara'ya dönmek üzere Trabzon'a hareket etti.