Balyoz Planı davası karalarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de nereden gelirse gelsin her türlü darbeye karşıyız. Ama bir ülkede adil yargılama yoksa, kişileri alacaksınız içeri atacaksınız, savunma hakkı vermeyeceksiniz, bunu kabul etmiyoruz. Özel yetkili mahkemeleri kabul etmiyoruz'' diye konuştu.

"Barışa Çağrı" Mitinginde Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul düzenlenen ''Barışa Çağrı'' mitingine katıldı.

''Balyoz Davası'' ile ilgili alınan karara değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de adaletin olmadığını, kime sorulursa sorulsun herkesin bunu kabul edeceğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de nereden gelirse gelsin her türlü darbeye karşı olduklarını vurguladı.

CHP Lideri, şunları söyledi:

''Türkiye'de nereden gelirse gelsin her türlü darbeye karşıyız. Bunu bir köşeye yazacağız. Halktan büyük bir güç yoktur. Onu da bir köşeye yazacağız. Ama bir ülkede adil yargılama yoksa, kişileri alacaksınız, içeri atacaksınız, savunma hakkı vermeyeceksiniz, bunu kabul etmiyoruz. Özel yetkili mahkemeleri kabul etmiyoruz. Bizim inancımız şudur; varsa suçlu cezasını çeker, adalet içinde çeker. Ama adaleti alıp çöp sepetine atacaksınız, ondan sonra bu ülkede adalet arayacaksınız. Bunu kabul etmiyoruz. Adalet, kutsal bir kavramdır, üzerine titrenmesi gereken bir kavramdır. Onu yüceltmemiz gerekir. ''