Başbakan Erdoğan, Danıştay Yeni Hizmet Binası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, son günlerde yargının kuşatıldığı yönündeki tartışmalara değindi.

Başbakan Erdoğan, kendilerinin görev alanın yasalar ve anayasa tarafından belirlendiğini belirterek, kendilerinin bu yasal ve anayasal sınırların aşılmasının bedelini hayatlarının büyük bir bölümünde ödediklerini söyledi. "Kimi zaman engellenmiş, kimi zaman yavaşlatılmış bir hükümet olarak Türkiye'nin bugünleri tekrar tekrar yaşamaması için çalışma içinde olduk" diyen Başbakan Erdoğan, "Yürütme yargı ve yasama hiçbiri diğerini tahakkümü altına almaya, kuşatmaya veya onun yerine geçmeye çalışmadan kimse kimseye üstünlük taslamadan sadece kendi işini yapmanın peşinde olmalıdır. Çünkü bizim ortak paydamız, her şey Türkiye için, her şey insan için olmalıdır" diye konuştu.

"Biz üstünlerin hukukuna karşı, hukukun üstünlüğünü savunduk" diyen Başbakan Erdoğan, "Yanlış anlamalardan kaynaklanan sıkıntıları kolayca aşacağımızdan kimsenin sıkıntısı olmasın. Yargının siyasallaşması karşısında kimsenin endişesi olmasın ilk önce biz oluruz" şeklinde konuştu.