MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, asker ve polislerimizin şehit edilmesi olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, AK Parti ve HDP’yi eleştirdi.
Aydın twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda HDP’nin özellikle seçim öncesi bürünmeye çalıştığı sözde ‘Türkiye Partisi’ deyiminin yalan olduğunu ifade ederek, yaşanan olaylar karşısında AK Parti’yi hükümet gibi davranmaya çağırdı. Aydın şunları yazdı:

ÇÖZÜM ORTAKLARI NE DİYECEKLER?
“Diyarbakır'da 2 polisimize yönelik kahpe saldırıda bir evladımız şehit olmuş, bir evladımız da yaralanmıştır. Milletimizin başı sağ olsun. Bir elinde zeytin dalıyla sözde barış ve demokrasi havarisi kesilenler, diğer elindeki silahı dağın talimatıyla milletimize çevirmişlerdir. ‘Türkiye Partisi’, ‘Halkların Kardeşliği’, ‘Barış Elçileri’ söylemleri yalan, Ceylanpınar ve Diyarbakır'daki kahpe saldırılar gerçektir. Ceylanpınar ve Diyarbakır'daki kahpe saldırıları bölücü ihanet çetesi PKK'nın üstlenmesi karşısında, sözde çözüm ortakları ne diyeceklerdir?”

SORUMLU DAVRANMAYANLAR VEBAL ALTINDA
“Seçim sonrası yüzlerce atamayı yaparken hükümet olanlar, evlatlarımızın evde/çarşıda şehit edilmesi karşısında da hükümet gibi davranmalıdır. Bombaların patlatılmasını, evlatlarımızın şehit edilmesini iktidar boşluğuyla izah edip, sorumlu davranmayanlar büyük vebal altındadır. Sözde çözümden vazgeçmeyip, yolsuzlukların hesabını veremeyen AKP, hükümet kurulmamasının vebalini MHP'ye yükleyemez. MHP'nin duruşu nettir. Ceylanpınar ve Diyarbakır'da şehit olan evlatlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyor, bütün Türk milletine başsağlığı diliyorum.”