KOALİSYONUN ESAS BELİRLEYİCİSİ SÖZDE ÇÖZÜM SÜRECİDİR
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, seçim bölgesi Trabzon’un doğu ilçelerinde gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretlerinin ardından batı ilçelerini de ziyaret etti.
Beraberinde MHP Trabzon Milletvekili Adayı Hasan Suiçmez, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve parti yöneticileriyle Şalpazarı, Beşikdüzü, Tonya, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Akçaabat’ı ziyaret eden Koray Aydın, MHP teşkilatlarına ve halka teşekkür etti.
Teşekkür ziyaretleri kapsamında gittiği ilçelerde toplantılar yaparak teşkilatlarla görüş alışverişinde bulunan Koray Aydın ve beraberindeki heyet, işyerlerinde, sokakta ve parklardaki vatandaşlarla da bir araya gelerek MHP’ye desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Ülke gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “partilerin yaptıkları açıklamalarla, kurulacak koalisyon hükümeti de netleşmeye başlamıştır. Burada esas belirleyici  olan AKP’nin tavrıdır. Genel Başkanımız ve parti sözcülerimiz yaptıkları açıklamalarla olmazları ve olurları ortaya koymuş, ülkenin hayrına atılacak her adımı destekleyeceğimizi açıkça ifade etmişlerdir. Şimdi AKP bir karar aşamasındadır. Sözde çözüm sürecine devam edecekse CHP ile bir hükümet kuracak, bu takdirde MHP ana muhalefet görevini üstlenecektir. AKP şayet, sözde çözüm sürecinin ülkeyi bölünmeye ve çözülmeye götürdüğünü nihayet görüp bu süreci rafa kaldıracaksa o takdirde de MHP ile hükümet kuracaktır. Burada esas belirleyici olan sözde çözüm sürecidir. MHP’nin bir uzlaşma işareti olarak ortaya koyduğu Cumhurbaşkanı’nın Anayasanın çizdiği sınırlar çerçevesinde hareket etmesi, zaten olması gerekendir. Keza 17/25 Aralık süreci başta olmak üzere tüm yolsuzlukların yargı önüne çıkarılması da normal bir hukuk devletinde olması gerekendir. Türkiye eğer gerçek anlamda bir hukuk devleti olacaksa herkes yasalara uymalı, yolsuzluk ve hırsızlık yapanlar da yargıda hesabını vermelidir. MHP’nin tutumu bu kadar açık ve nettir” dedi.


MHP, ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN UMUDU OLMAYA DEVAM EDECEKTİR
TBMM Başkanı’nın seçilmesinin ardından hükümet kurulması sürecinin başlayacağını belirten Koray Aydın, “AKP’nin MHP ile bir koalisyon kurması halinde bu sözde çözüm sürecinden vazgeçmesi anlamına gelir ki, bu durumda MHP bölünme sürecini sona erdiren bir parti olarak daha hükümetin kuruluşu aşamasında milletimizin geleceği için önemli bir hizmet yapmış olacaktır. Önemli olan ilkelerde anlaşmaktır, Bakanlık ve kurumların paylaşılması teferruattır. MHP’nin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin 1400 liraya çıkarılması, emeklilere 2 ikramiye, atanamayan öğretmenlerin atanması, sosyal yardımlara devlet güvencesi getirilmesi, çiftçiye ucuz mazot verilmesi gibi daha birçok konunun da hazırlanacak protokol ve hükümet programına  yansıtılması gündeme getirilecektir. Şayet AKP çözülme sürecini devam ettirmek istiyor ve CHP ile hükümet kuracaksa, bu durumda biz MHP olarak Ana Muhalefet görevimizi layıkıyla yapar, ülkemizin ve milletimizin umudu olmaya devam ederiz. HDP’nin dışardan destekleyeceği bir formülde MHP’nin yer almasının eşyanın tabiatına aykırı olduğunu defalarca ifade ettik. Bizim açıklamalarımıza kulak tıkayıp MHP’ye HDP’li formülleri önerenler, hatta bizi HDP ile aynı safta gösterme saçmalığına imza atanlar, HDP’nin MHP’li hiçbir hükümeti desteklemeyeceğini açıklamasının ardından şimdi ne diyeceklerdir?” dedi.




HASAN SUİÇMEZ: MİLLETİMİZ MHP’YE OLAN DESTEĞİNİ VE GÜVENİNİ ARTIRMIŞTIR
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’la birlikte teşekkür ziyaretlerinde bulunan MHP Trabzon Milletvekili Adayı eğitimci Hasan Suiçmez de yaptığı değerlendirmede “Bütün oyun MHP üzerine oynanmaktadır. Bu bakımdan çok dikkatli olmak durumundayız. Bizim duruşumuz gayet açık ve net olduğu halde, CHP olmayacak bir duaya amin dememizi beklemekte, AKP ise sanki hükümet kurma görevi MHP’ye verilmişçesine bizden adım atmamızı beklemektedir. Yüzde 16 oy alan partimize yüzde 84’ün akıl vermesi ve tavsiyelerde bulunmasını biz anlıyoruz, ancak bunu esas anlaması gereken Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. MHP seçimlerde sadece rakipleriyle değil, örtülü ödenek dahil tüm devlet imkanlarıyla yarışmıştır. Ülkenin bütün rezervleri talan edilmiş, milli ve manevi değerlerimiz tek başına iktidar uğruna yağmalanmıştır. Her şeye rağmen milletimiz MHP’ye olan desteğini ve güvenini artırmıştır. Tüm devlet imkanları AKP’nin tek başına iktidarı için seferber edilmiş ancak, erime ve çözülme durdurulamamış, milletimizin iradesi AKP’nin tek başına iktidar olma yetkisini kaldırmıştır. Bu bakımdan emek ve gayret gösteren teşkilatlarımıza, ülküdaşlarımıza ve milletimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.