Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler adına düzenlenen imza gününe katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sesini çıkarmayan aydınlara sesleniyorum. Aydın, toplumun önderi olmalı, korkarak, sesini keserek aydın olunmaz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki ilk programı partisinin düzenlediği “Balkanlar ve Sosyal Demokrasi Konferansı”ıydı. Sonuç bildirisinin ardından Kılıçdaroğlu, katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekti.

Balbay, Özkan ve Yalçın'ın Kitaplarını İmzaladı

CHP lideri, daha sonra TÜYAP Kitap Fuar'ındaki imza gününe katıldı. Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasından tutuklu milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan ile Oda TV davasının tutuklu sanığı gazeteci Soner Yalçın'ın kitaplarını imzaladı.

Kılıçdaroğlu, bura yaptığı konuşmada, "Silivri akademisinde yayınlanan kitapların sayısı 50'yi aştı, 100'e yaklaştı. Silivri'de çok sayıda akademisyen, gazeteci ve milletvekili var. Bütün dünyanın kabul ettiği haksız bir yargılama süreci var. Yaşanan dramı anlatıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu Aydınlara Seslendi

Sanatçı ve aydınlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Toplumun önderi sesini yükseltmelidir" dedi.

CHP Lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kitap yazarları, aydınlar, parasız eğitim isteyenler hapse atılmamalı, yazarlara zindanlar kapalı olmalı. Zulüm, baskı, şiddet, tehditle aydınları yaşatamayız. Sesini çıkarmayan aydınlara sesleniyorum. Aydının aydın kimliğini kazanabilmesi için toplumun önderi olmak durumundadır. Eğer sesini keserse, korkarsa o kişiye aldın denmez."

Kılıçdaroğlu'na  "Darbe Şakacıları Sevmez" Adlı Kitap Hediye Edildi

TRT Muhabiri Yasemin Küçükkaya da "Darbe Şakacıları Sevmez" adlı kitabını Kemal Kılıçdaroğlu'na hediye etti.