Başbakan Erdoğan’ın 23 Mart’ta İstanbul Harp Akademileri Komutanlığı’nda verdiği konferansta, darbe dönemleri, terörle mücadele, AB üyeliği, TSK’nın yurtdışındaki üstlendiği görevler ile Harp Akademileri Komutanlığı’nın eğitim faaliyetlerine değindi.

Erdoğan’ın 23 Mart’ta katıldığı konferansa basın mensupları alınmazken, Anadolu Ajansı muhabirinin de toplantıyı izlemesine izin verilmemesi dikkat çekmişti. Anadolu Ajansı konferans sonrasında şu kısa haberi geçmişti: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı’nda konferans verdi. Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı’nı ziyaret ettikten sonra salona geçerek öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetli askeri personelle bir araya geldi. Başbakan Erdoğan’ın basına kapalı olarak verdiği konferans, yaklaşık bir saat sürdü. Konferansı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dinledi. Erdoğan, konferansın ardından buradan ayrıldı.” Bazı yayın organlarında da Başbakan’ın konferansta, “Büyüyen, gelişen Türkiye ve 2023 hedeflerini” anlattığı belirtilmişti. Anadolu Ajnası dün ise, o konfernasta Başbakan’ın konuşma başlıklarına ilişkin bir haberi servise koydu. Buna göre Başbakan, askerlere şu başlıklar altında seslendi:

HER DARBE DEMOKRASİYİ SARSTI
Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa’da ’Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti’ olarak tanımlanmıştır. Demokrasiden, hukuktan, laiklikten ve sosyal devlet ilkesinden sapmış bir Türkiye’nin çıkışı olamaz... Yakın tarihte, demokraside yaşanan kesintilere bakıldığında, hiçbirinden ülkenin kazançlı çıktığını görmedik. Her kesinti döneminde, ekonomi çok ciddi yaralar aldı, demokrasi sarsıldı, hukuk tartışılır hale geldi ve ülke on yıllarını heba etti.

TERÖR GÜVENLİK TEDBİRLERİYLE ÇÖZÜLEMEZ
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör karşısında sergilediği dirayet ve cesaret takdire şayandır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizi en güçlü şekilde desteklemeye, teşvik etmeye, tüm ihtiyaçlarını noksansız olarak karşılamaya devam edeceğiz. Terör sorunu salt güvenlik tedbirleriyle çözülemez. Güvenlik tedbirleriyle eş zamanlı olarak, kalkınma ve demokratikleşme adımlarımızı da atmaya devam edecek, terörün beslendiği bataklığı da kurutacağız. Hükümet olarak son 9 yılda başlattığımız kalkınma seferberliği çerçevesinde savunma sanayi alanında da ilerleme ve başarılar kaydedilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, barışa hizmet eden, caydırıcı bir güç olarak, göz bebeğimiz bir kurum olarak desteklemeyi sürdüreceğiz.

TÜRKİYE AB'YE TÜM ÜYELİKTE KARARLI
Türkiye, Avrupa Birliği’ne tam üye olma yolundaki hazırlıklarını kararlı biçimde sürdürmektedir. Ancak yüzümüzün Avrupa’ya dönük olması, Doğu’ya, Güney’e, Kuzey’e sırtımızı dönmemiz anlamına gelmiyor. A.A’nın haberinde Başbakan’ın konuşmasında TSK’nın yurtdışında barışın tesisi için üstlendiği misyonlara ve Harp Akademileri Komutanlığı’nın eğitim faaliyetlerine değindiği de duyuruldu.

ERDOĞAN 40 DAKİKA KONUŞMUŞTU
Başbakan Erdoğan’ın, Harp Akademileri Komutanlığı’nda, Genelkurmay Başkanı Necdet Özer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akan, öğretim elemanları, öğrenci subaylar ve misafir askeri personele hitaben yaptığı konuşma yaklaşık 40 dakika sürmüştü. Başbakan’ın konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri yurt dışında barışın tesisi için üstlendiği misyonlara, Harp Akademileri Komutanlığı’nın eğitim faaliyetlerine de değindiği belirtildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da basına kapalı olarak gerçekleştirilen konferansın dinleyicileri arasında yer almıştı.