Gazeteci-yazar Ece Temelkuran’ın bir alışveriş merkezindeki imza gününe katılan Tekin, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tekin, CHP kurultayı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, kurultayın son derece demokratik bir ortamda gerçekleştirileceğini söyledi.

"Önümüzdeki kurultay, demokrasi şöleni olacak" ifadesini kullanan Tekin, "Biz, daha önce Türkiye’de demokratik ve özgürlükçü anayasa vaat eden bir siyasi partiyiz. Öncelikle siyasi partilerin kendi anayasasını yapması gerekir.

Demokratik ve özgürlükçü anayasa olması gerekir. CHP, pazar günü kendi kendi anayasasını yapacak ve bu anayasa bütün siyasi partilere örnek olacaktır" dedi.

Tekin, kurultayın 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirileceğini ve basına açık olacağını bildirdi.

-MİT Kanunu’ndaki değişiklik- Gürsel Tekin, MİT Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasıyla ilgili bir başka soru üzerine, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile Cumhurbaşkanı Gül’ün aynı gün farklı kararlar aldığını ifade ederek, cumhurbaşkanlarının kararlarıyla ilgili iki ülke basınında çıkan haberlerin başlıklarından örnekler verdi.

Wulff’un, demokraside olması gereken onurlu bir duruş sergilediğini savunan Tekin, Gül’ün ise incelemeden jet hızıyla bir kararı imzaladığını iddia etti. Tekin, "Bunun adı yangından mal kaçırmaktır, bunun adı hukuk devletine saygısızlıktır, yargıyı by-pass etmektir, bunun adı çeteleşmeye izin vermektir, başbakanın adamlarını kurtarmaktır. Tencere bir kez daha yuvarlandı kapağını buldu" şeklinde konuştu.

Daha sonra, gazeteci Temelkuran’a kitabını imzalatıp başarılar dileyen Gürsel Tekin, bazı vatandaşlarla sohbet etti ve tatlı ikram etti.