TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan ve sayın siyasi liderleri ve milletvekilleri Allah'ın selamı ve bereketi üzerinizde olsun. Filistin devletinin BM'de gözlemci devlet sitatüsüne gelmesinden sonra ilk ziyareti kardeş Türkiye'ye yapıyorum.

Filistin Cumhurbaşkanı Mahmut Abbas , Davutoğlu'nun BM'de maksimum çabaladığını söyledi. Burada Filistin halkı adına Türkiye'ye sunmuş oldukları yardım ve desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bunun da en sonuncusunu Türkiye Dışişleri Bakanı'nın New York'ta yapmış olduğu girişimlerde gördük.

Bir şey söylemek istiyorum. Davutoğlu New York'a sıradan bir ziyaretçi olarak gelmedi. Kendisi aktif bir rol oynamak için geldi. Tüm dünya ülkeleri ile iletişime geçti ve Filistin için büyük çaba harcadı. Şuan yaptıklarımız sadece bir başlangıç. Önümüzde uzun ve çetin bir yol var. Bizler doğru yolda ilerliyoruz. Başkenti Kudüs olan 1967 sınırları içerisinde tam bağımsız Filistin için uğraşıyoruz. Bu Filistin'in başkenti Kudüs olacaktır.

Büyük ulusal başarı, geçici sınıra sahip devletin komplosunu sona erdirdi. Bu komplo bildiğiniz gibi İsrail tarafından sürüdülmektedir.