MHP eski İl Başkanı Zeki Mayi Rize Basın Merkezi'ni ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldi. Mayi burada yaptığı açıklamada, 29 Nisan Pazar günü saat 10.00'da İsmail Karaman Kültür Merkezi'nde yapılacak olan MHP İl Başkanlığı Kongresi'nde yeniden aday olduğunu belirtti.

Mayi yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz dönem Milletvekili adayı olduğum için görevimden istifa etmiştim. 1.5 yıllık bu süreçte Rize'nin meselelerini yakından takip ettim. Hafta sonu yapılacak olan İl Başkanlığı Kongresi'nden önce gelen talepler üzerine büyüklerimizle, partililerimizle istişare ederek yeniden İl Başkanlığı'na aday olmaya karar verdim" dedi.

Şu ana kadar kendisinden başka aday çıkmadığını kaydeden Mayi, "Siyasette rekabet kaliteli hizmeti ve başarıyı getirir. seçimlerde 3-4 adayın olması demokrasinin gereğidir. Ben karşımda başka bir adayın olmasını isterdim" dedi.

Mayi, kongre sonrası MHP'nin sesini Rize'de daha gür çıkartarak daha güçlü ve yapıcı bir muhalefet anlayışı ile çalışacaklarını da sözlerine ekledi.