CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın, “Bu Başbakan'ı kurduğu zorbalık düzeni nedeniyle eleştiremiyorsunuz” sözlerine AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Zorbalığın tanımı nedir? Bir milletiniz kongrede düşüncesini ifade etmek için kürsüye yürüyor, ne oldu, yaka paça dövülerek tekme tokat dışarı atıldı. Eğer zorba arıyorsanız, örnek istiyorsanız, alın size örnek hem de en alası” diye karşılık verdi.

Genel Kurul’da, AKP’nin grup önerisi üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Bayramlarımızın da tadını kaçırdılar. AKP’nin bayramlar konusundaki niyeti kötüdür. Parlak kelimelerle kamuoyunu uyutmaya çalışıyorsunuz. Sayın Başbakan Türkiye’de hangi mesajın verilmesini istiyorsa kamuoyuna medya onu lanse ediyor. Sonrası çorap söküğü gibi geliyor. Sadece medya mı, bu zorbalık düzeni karşısında siz de sessiniz. Bu Başbakanı kurduğu zorbalık düzeni nedeniyle eleştiremiyorsunuz, eleştiremezsiniz” dedi.

Sataşma nedeniyle söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Sizin zorbalık düzeni diye tanımladığınız bu düzen milletin kendi düzenidir. Milletin söz sahibi olduğu, damgasını vurduğu, yumruğunu vurduğu, hayata geçirdiği, uygulattığı düzen size göre zorba düzeni, böyle bir mantık olabilir mi, bu mantık sakat bir mantıktır. Millete hakaret eden, milleti yok sayan, milleti görmeyen, tepeden bakan hasta ve sakat bir mantıktır. Zorba düzeni görmek istiyorsanız biraz gerilere gidebilirsiniz” dedi.

Aytun Çıray da, “Siz zorbalık düzeninin 12 Eylül rejiminin devamısınız. Bu ülkeye bal gibi sivil darbe yaptınız” diye konuştu.

Canikli de, “Zorbalığın tanımı nedir? Bir milletiniz kongrede düşüncesini ifade etmek için kürsüye yürüyor, ne oldu, yaka paça dövülerek tekme tokat dışarı atıldı. Kim bu milletvekili, sizin milletvekiliniz. Eğer zorba arıyorsanız bir kavram arıyorsanız örnek istiyorsanız, alın size örnek hem de en alası” dedi.

-KAPLAN: "SAYIN BAŞBAKAN İÇİN KİŞİYE ÖZEL YASA YAPILDI"-

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da, tutuklu vekiller konusunda AKP’nin tavrını eleştirerek, “Sayın Başbakan için kişiye özel yasa yapıldı. Sayın Başbakan’da hayatında muhtar olamayacakken bu Meclis’in sayesinde milletvekili oldu, başbakan oldu, şimdi de cumhurbaşkanlığına talip.

Başbakan Anayasa için 'çok açık' diyor, 'tutuklu vekilin formülü olmaz.' Allah aşkına bu Meclis Genel Kurulu ki şahsınıza özel yasa yaptı Sayın Başbakan” dedi.

Başbakan’ın Meclis Başkanı'yla bir araya gelmesinin ardından Cemil Çiçek ile yapılan görüşmeyi hatırlatan Kaplan, “Bir teklif sunduk. Bu süreçleri yaşamamış gibi karşı çıkıyorsunuz. Grubum o zaman yoktu ama CHP’li olsaydım, el insaf derdim, bu kadar nankörlük olmaz derdim. MİT Müsteşarı için özel yasa çıkarıldı. Bu Meclis söküğünü dikemez terzi misali 8 tane tutuklu milletvekili konusunda ses veremiyor.Gürsel Yıldırım Mardin Milletvekili Anneler Günü'nde 4 tane çocuğuyla görüştürülmedi” dedi.