Basın ve İlan Kurumu eski Başkanı Mehmet Atalay, AK Parti Trabzon Milletvekilliği aday adaylığını bugün AK Parti İl Binası’nda açıkladı.

Çok sayıda destekçinin katıldığı adaylık toplantısında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, TSYD Başkanı Murat Taşkın ve Fatih Tekke’nin ağabeyi Salih Tekke de katıldı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adayı Mehmet Atalay, adaylık belgelerini teslim ettiğini söylekerek “ Şehrimizin adına hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise, “Adaylığınız hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Mehmet Atalay aday adaylığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İLK DEFA MİLLİ OLDUM"

“İlk defa milli olduğum için biraz böyle dikkat etmek zorundayım Bu sebeplerde heyecanımızı maruz görün. Çeşitli organizasyonlarda bulundum. Dünya çapında organizasyonlara imza attım. Ama ilk defa siyasete adım attığımız için bugün farklı bir gün. Dolasıyla bugün bu süreçte af ola diliyorum. Bugün burada meslektaşlarımız gazeteci büyüklerimizde var. Biz bugün sizlere şöyle bir sohbet edelim. Biz bize bir basın açıklamasıyla adaylığımızı duyuralım istedik. Onun için yazılı bir metin hazırladım. Metin kullanmayı düşünmüyorum.

"BÜROKRASİDEN SİYASETE"

Biz gazetece olacak Trabzon’da doğmuş Trabzon’da büyümüş liseye kadar Trabzon’da okumuş ornada üniversiteyi İstanbul’da tamamlamış mesleği gazetecilik olan ondan sonrada bürokrasiye adım dıp yaklaşık 20 yıldır orada olan. Yine 20 yılın üzerinde genel müdürlükle görev yaptığım bürokratlık sıfatını bir kenara bırakıp. 12 ile istifa ederek milletvekili aday adayı olarak tercih ettik. Bugün evraklarımızı tamamlayarak AK Parti Trabzon il başkanlığına temsil ettik. Görüldüğü gibi rozetimizi aldık. Siyasete adımımızı attık. Yeni Türkiye’nin yeniden büyük olma ümidindeki Türkiye’nin neferi olarak kendi memleketimizden doğdumuz topraklardan ama hiçbir zaman kopmadığımı sürekli geldiğimiz yatırımlarıyla halkla ilişkileriyle proje üretmekle büyük ölçüde vakit geçirdiğimiz memleketimizde bugün sizlerin karşısında milletvekili aday adayıyım”

"BÖLGEMİZ DÜNYANIN EN CAZİP BÖLGESİ"

"7 Haziran’daki milletvekilliği seçimlerine girmek istiyoruz. Bu konuda ta biz sizlerin desteği büyüklerimi zinde bu konuda ki tercihleriyle inşallah görev alırsak bu görevimizde sizi utandırmayacağız. Bu güne kadar hangi görevi ifa ettiysek hakkını vermeye çalıştık. Bundan sonrada devam edeceğiz. Memleketimizin dünyanın en güzel köşelerinden olduğunu inanıyorum. Eşsiz manzara muhteşem coğrafyası ve özelliklede bütün dünyayı hayran bırakan sporu futbolu Trabzonspor’u. Herkesin görmesi gereken tarihi eserleri herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken coğrafyası ile eserler kazandığında bunun içinde de otellerde dahildir. Her türlü imaknalar dahildir. Bölgemizin dünyamızın en cazip bölgesinin olacağına inanıyorum."

"ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR"

Büyük yatırım hamlesi gerçekten Trabzon’u yeni Türkiye’ye kazandırdı. Yine Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın liderliğinde bakanlarımızın yöremizin bürokratlarının Trabzon’umuzun birbirinden kıymetli belediye başkanlarının Trabzon’un varlığından bahtiyarlık duyduğum. Türkiye’mizin en güçlü medyalarımızın biri olan Trabzon’ medyası ile elbirliği ile büyük çalışmalar yapacağız. Bunları yaparken de el ele kol kola sevgiyle barış diliyle kimseyi dışarıda bırakmadan. Eski bakanlarımız dahil eski genel müdürlerimiz dahil kimin emeği varsa bundan sonra görev alacak kim olursa olsun. El ele kol kola çalışarak parti disiplinimize uyarak tüm sorunların üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz. Çok güzel projelerimiz olacak bunu güzel bir tanıtımla sizlerle paylaşacağız.

Büyük yatırımlar aldı Trabzon. Devam ediyor ve devam edecek. Bunula birlikte ne kadar proje varsa devam edecek. Yapılabilir olupta yapılmayacak hiçbirşey yok. Aklınıza gelen herşey dahildir. Turistlerin sayısını milyonlara çıkarmak daha büyütmek dahil, yeni üniversitelerin yapılması dahil, yeni demiryolunun yapılması dahil. Plajlarımızı icra etmek dahil buna yine Akyazı projesi gibi projeleri hayata geçireceğiz.

Fair – Play ödülü almış bir bürokrat almış biri olarak siyasette kimseyle kavga halinde olmak istemiyoruz. Asla kavgacı olmayacağız. Günlük çekişmeler içerisinde olamayacağız. Bununla kaybedecek vaktimiz yok. Sürekli üretip bunları hayata geçiren ve çözümleri ötelemeyen bir anlayışı taşımaya devam edeceğiz. Hızlı verimli ve ön alır bir şekilde devam edeceğiz. Sochi’den önce Karadeniz’in kenarında ki en büyük yatırımı yapmış turizme açık bir il olalım. Sochi’den bunu kapalım bunu nasıl savunduysak bugün Sochi’nin önünde daha güzel projelerimiz olabilir. Bu projelerle de hem Trabzonluyu başka ile göç etmek zorunda bırakmadan karnını burada doyurmasını sonrasında bilgi birikimlerini gelecek kucaklaşmalara aktarmasını planlıyoruz.

Trabzonspor’u anlamadan yönetmek büyülük değil. Trabzonspor’u yönetirken kolbastımızı asla ihmal etmeyeceğiz. Dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Horonumuzun bütün dünya ezberlemesi gerekiyor. Gelecek turistlere çok güzel imkanlar sunmamız gerekiyor. Trabzon’un dışında yaşayan o kadar fazla Trabzonlu var ki bir yatırımcı olarak onları şehrimize çekmek gerekiyor. Onları çekerken de hatır gönül ile değil yatırımlarla çekmemiz gerekiyor. Trabzon’un beyin göçünü durdurmamız gerekiyor.

Fikir adamlarımızdan içeride olanlardan sürekli yararlanırken onları bir arada tutmak el ele çalışmak ve etkisinden yaralanmak ve şehrimizde yatırımı 6 yıl şampiyon olurken daha sonra kazandığı şampiyonluklarda başka yöreden olupta ilimize sempati duyan vatandaşları da şehrimize kazandırmamız gerekiyor. Bunun zorlu bir yol olduğunu biliyorum. Gazeteci iken herkesi eleştiren bir adam olabilirsiniz. Yeter ki üslup ve ifadeler aşağılayıcı olmasın Yapılan haberler yalan olmasın, iftira olmasın. Bir gazeteci olarak meslektaşlarımızın yapacağı katkıya teşekkür ediyoruz.

İnanılmaz bir zekası müthiş bir etkinliği var Bunu zararlı olarak düşünmek önemli değil. Herkesin desteğini almak mümkün. Bu vesile ile birlikte eski bakanlarımız dahil emeği geçmiş her insanın bu şehre vereceği çok şeyler var. Büyük projeleri Trabzon’a uygulamaya devam edeceğiz. Trabzon’dan ki gibi misafirperliği olan tabi şehirler vardır ama memleketimiz önde geliyor. Kara bulutlar Karadeniz oyunlarıyla dağılırken sürekli gerilim halinde olduğumuz Yunanistan ve Ermenistan gibi ülkeler ülkemizde spor kafileleri olarak yer aldı.

Yeni havalimanın Trabzon’a yapılması veya ek pist yapılması şehrimiz açısından çok önemli. Dünya çapında havalimanı neden olmasın? Kongre turizminin gelişmesi için yeni mekanlara ihtiyaç var.

Öte yandan Mehmet Atalay, basın toplantısının sonunda diğer adaylarla ilgili, “Tüm adaylarla görüşüyorum. Çok adayın olması Trabzon’un gücünü gösterir” dedi.