Ortahisar Belediye Meclis Üyesi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu eğitim sistemi ve Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'nu eleştirdi.

MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Değerli Basın Mensupları Eğitim Öğretim Sezonunun başlaması üzerine Trabzon’da yaşanan bazı aksaklıklar ve Trabzon’un gündeminden düşmeyen Akyazı Spor Kompleksine isim verilmesi tartışması ile ilgili açıklamalarım aşağıdaki gibidir.

EĞİTİM ENİŞTELERE TESLİM

Öncelikle 2014-2015 Eğitim Öğretim sezonunun öğrencierimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederim.

Bilindiği üzere Ak Parti iktidarı son 6 yılda eğitim sisteminde 5 kez üst üste değişikliğe gitmiştir. Bu sürekli değişimler eğitimde ülkemizde doğruya yakın bir politikanın henüz ortaya koyulmadığının bir göstergesi iken, son olarak uygulanan, iktidarın kadrolaşmak için çıkardığı yönetici görevlendirme yönetmenliği de, acımasızca, bir uygulama olup, adaletle bağdaşır hiçbir yanı yoktur.

Bu kıyım sonucunda sadece siyasi yakınlık değil, bazı bölgelerde kişisel yakınlıklar temeli üzerine de inşa edilen yıkım, ardında yüzlerce incitilmiş eğitim ordusu bırakmakla kalmayıp, geleceğin ışığını da karartmıştır.

Torba yasa diye bilinen yasalar içersinde hak arama yolu daraltılmış, başarıları ile marka değeri olan birçok okul idarecisi ve müdürü, idareci oldukları okullarda tam puan almalarına rağmen, hangi puanlamaya tabi tutularak yetkileri, dereceleri ve puanları düşürülmüştür çok merak ediyorum.

Taraflı tarafzız başarısı kamuoyu nezdinde tescil edilmiş sayın Hasan Suizçmez gibi çok sayıda, veliler ve öğrenciler tarafından tam not verilen ve talep edilen yönetici adeta kıyıma uğramıştır.

Bu kıyımlarda kıstas sadece başarı olmamıştır. Bazı okulların yönetimleri siyasiler ve yerel yöneticiler tarafından Eniştelere teslim edilmiştir.

Eğitim sistemindeki diğer değişikliklerde olduğu gibi bu sisteminde kalıcı olmayacağı ve hiçkimseye fayda sağlamayacağı apaçık ortadadır.

HACIOSMANOĞLU FİKRİNİ BEYAN ETMELİDİR

Trabzon’da tartışılan bir diğer mesele ise Akyazı Spor Kompleksi’ne verilecek isimdir. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti nezdinde eleştirilerimi önceden de dile getirmiştim. Kamuoyundaki bilgi kirliliğinin devam etmesi üzerine bir kaç konuya daha değinmek ihtiyacı duydum.

24 Kasım 2013 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Akyazı’daki temel atma töreninde Trabzon halkına ve taraftarlara seslenerek, ‘Adını siz koyacaksınız’ ifadlerini kullanmıştı.

Buna rağmen, sergilenen tavır AK Parti 2014 Mahali İdareler Seçim Beyannamesi sayfa 17-18’de tarif edilen, açıkça yazılı olan katılımcı belediyecilik anlayışından uzak, işgüzarlıktan öteye geçmemektir.

Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzonsor arasındaki siyasi yakınlığın da daha anlaşılır ifadelerle paylaşılması beklenmektedir.

Sayın Gümrükçüoğlu’nun yanıltıldığı ihtimalinden hareketle yapılan yanlışın masumiyetini, birden fazla komplo teorisi gibi göstermek Trabzonspor başkanının olması gereken tarafsızlığına gölge düşürmektedir.

Akyazıya isim verme teklifi de tavsiyeside, önerisi de, oylanması da, meclisten geçirilmesi de Sayın Gümrükçüoğlu marifetiyle yapılmıştır.
Asıl yanış olan yanlışa karşı duran Trabzon’u, Cumhurbaşkanı ismi üzerinden provokasyon komplo ihtimali ile itham etmektir.

Hatırlatmak isterim ki Hacıosmanoğlu Trabzonspor’un başkanıdır AK Parti Trabzon il başkanı değildir.
Sayın Gümrükçüoğlu’nun yanıltıldığı, yanlış yönlendirildiği noktasında fikir beyan edecek olan son kişi Sayın Hacıosmanoğlu’dur.

Akyazı Spor Kompleksi için Sayın Hacıosmanoğlu’nun, Trabonspor adına düşündüğü bir isim var ise açıkça ortaya koymalıdır.

Hacıosmanoğlu’nun, Başkanın yanıltıldığı, Sayın Cumhurbaşkanı üzerinden provakasyon yapıldığı ihtimali gibi siyasileri savunan söylemlerden uzak , Trabzonsporun ve taraftarlarının menfaatine söylemlerde bulunması daha doğru olacaktır.