1976 Trabzon Merkez Tosköy doğumlu olan Bekar ilkokulu Kurtuluş İlköğretim orta öğrenimini Karma Ortaokulu’nda okudu. 1,5 sene Trabzon Lisesi’nde eğitim gören Bekar digger 1,5 seneyide Konya Gazi Lisesi’nde okudu. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Bölümü’nü bitirip Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde Yüksek Lisans yaptı. Şu anda özel bir dersanenin sahibi.

MHP’de bir önceki dönemde muhasip yardımcısı sonrasında da yönetimde görev yaptı.

Çok sayıda partili ve basın mensubunun katıldığı basın toplantısında konuşan Alper Bekar şunları söyledi.
Değerli basın mensupları 15 Temmuz 2012’de yapılacak olan İl Başkanlığı kongresinde aday olduğumu sizlerin huzurunda açıklıyorum.



Amacımız uzun yıllardır mensubu olduğumuz partimize samimi ve ilkeli olarak hizmet etmektir. Dönem icabı parti mensuplarımızın parti teşkilatlarımızın daha atik, daha coşkulu çalışmasının düşüncelerimizin en ücra köşelere kadar yayılmasının olmazsa olmaz olduğuna inanıyoruz. Bu inancımızın arkasında sözde değil özde durmak arkadaşlarımızla beraber bu coşkuyu yaşamak ve katkıda bulunmak en büyük ülkümüzdür.

İLK HEDEFİMİZ YEREL SEÇİMLER

MHP’de siyaset yapmayı düşünen arkadaşlarımızında bizim gibi samimi olarak ön plana çıkmalarını arzu ediyoruz. Eğer bu arkadaşlar bizim doğru yolda olduğumuza inanıyorlarsa onları bizimle beraber olmaya davet ediyoruz. Bilindiği üzere iktidar olmak müktedir olmak değildir. Bizim hareketimiz hem iktidara hemde muktedir olmaya taliptir. İktidara yürüyüşün ilk adımının önümüzdeki yerel seçimler olduğunu biliyoruz. İl başkanlığı seçimlerinin hemen ardından bütün camiamızı biraraya getirerek çalışmalara başlayacağız.

Şu bilinmeli ki, ister büyükşehir ister bütünşehir olsun bu kez Trabzon’u MHP’nin güvenilir elleriyle kucaklayacağız, seçmenimizin yüzünü güldüreceğiz. Bu seçim sürecinin küskünlüklere yol açmadan, kimseyi zorda bırakmadan, kimseyi lekelemeden tamamlanmasını ve camiamıza artı değer katmasını cenabı Allah’tan diliyorum.

Trabzon MHP il başkanlığı kongresi için tek liste beklentisi seslendiriliyor. Tek liste beklentisi, olmazsa olmazlarımızla uyum gösterirse uygulanacak bir hamledir. Eğer gerçekten bu camiayı toparlayacak bir tek liste olsaydı sonuna kadar desteklerdik. Fakat bir dayatma olursa biz yolumuza devam ederiz. Hiç istemediğimiz bir gruplaşmadan müzdaribiz.

Taraflar onlar varsa biz yokuz şeklinde bir yol ayrımına gidiyorlar. Bu büyük bir yanlış. Aslında herkesin hedefi bir, partisi bir. Bizim gidecek yerimiz yok. Eğer illede ben şeklinde bir tarz varsa, birileri birilerini dışlayacaksa böyle bir oluşumun içersinde olmayız. Şu anda bizden başka aday yok. Sicilimiz çizgimiz ortada. Destek vermek isteyen arkadaşlara kapımız sonuna kadar açıktır. Büyüklerimizin kabuklarını kırmasını ve bize anlayışla yaklaşmasını istiyoruz.

Başkan seçilirsek küskünlükleri ve dargınlıkları sonlandırmada rakip tanımıyorum. Devlet Bahçeli’ye mi, Koray Aydın’a mı yanasınız sorusunna ise Bekar şu cevabı verdi. Biz bu tartışmalardan sıyrılmak için üst kurul delegelerimizi seçilmiş ilçe başkanlarından oluşturacağımızı söylüyoruz. Koray Bey’in basına verdiği açıklamalarda bize karşı bir önyargısı yok.  Kendisiyle görüştük. Bize başarılar diledi. Cesaretimizden dolayı bizi kutladı.  Bizim tek gayemiz hizmet, hizmet hizmettir. Genel merkez bazında dediğim gibi ilçe başkanlarını delege yazacağız ve onlar genel başkanlık sürecinde oy kullanacaklar. Ben diğer il başkan adaylarına da bu öneriyi getiriyorum. Onlar da ilçe başkanlarını üst kurul delegesi yazmalı.