MHP Çağrı Heyeti Başkanı, partinin kurucularından Sağır'dan flaş sözler:Bu gidişle MHP'de adam kalmaz.


Sağır, ''Genel Başkanımız Devlet Bey gücü elinden bırakmak istemiyor. Ancak dava büyük zarar görüyor. Gidişat o ki partide görev yapacak adam bulamayacaklar.'' dedi.

MHP'nin Üst Kurul Delegesi Ali Sağır ve Çağrı Heyeti Üyesi Ali Sağır, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 'ihtiyatlı tedbir' kararı vermesini değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurultayın yapılamaması ile ilgili değerlendirme yapan Sağır, ''Gücü elinde olan bırakmak istemiyor. Bunun anlamı budur. Başka bir anlamı yok. Ama MHP yara alıyor.'' dedi.

TALEPLER GÖZARDI EDİLMEMELİ


Sağır, ''548 imza veren delege var. 6. olağan Kurultayı yapmak için 750'ye yakın da üst kurul delegeleri var. Bizim delege sayımız 1189'dur. Yargıtay'dan aldığımız en son bilgilere göre bizim üst kurul delegesi arkadaşlarımızın sayısı 1189'dur. Bu 1189'un 750'sinin fazlası olağan kurultay istiyor. Arkadaşlarımızın talepleri göz ardı edilemez.'' diye konuştu. 

GENEL BAŞKAN SON VERMELİ

Süreç muhakkak MHP'ye zarar veriyor. Bu süreçte partimizde görevli olan arakdaşlarımızda görevlerin istifa edecek gibi görünüyor. Bize bu konuda gelen bilgiler var. En son Oktay Vural, görevinden ayrıldı. Bu süreç MHP'ye zarar veriyor tabii. Genel Merkez'imizin ve Genel Başkan'ımızın bir son vermesi gerekir.

ORTAK MUTABAKAT SAĞLANMIŞTI

Sayın genel başkanımız, 10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılacağını ilan etmişti. Muhalifler de 10 Temmuz'da kurultayda olacaklarını söylemişti. Ortak mutabakat sağlandı. Divanda da bu yönde karar çıktı. Şimdi Genel Merkez, bu konuda 10 Temmuz'u seçimli kurultay değil de tüzük değişikliği kurultayı yapılabilir.

YARALARIN SARILMASI İÇİN...

Bizim isteğimiz bir an önce MHP'nin derlenip toparlanması yönündedir. Onun için genel başkanımız ve genel merkezimiz tüzük kurultayı yapmak üzere kurultayı toplamalı. 15 ve 21 gün sonra da seçimli kurulay yapılabilir. Bunun bir engeli yoktur. Böylece partimizdeki yaralar da sarılmış olur. 

ÜZERİMİZDE DÖNEN...

Bir an önce kurultayı yapılması, MHP, üzerinde dönen dolapların bertaraf edilmesi gerekir. Genel merkez mi, genel başkan mı kurultayı kazanır orası bilinmez ama bir an önce kurultay yapılarak MHP derlenip toparlanmalıdır. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Delege kimi seçerse o bizim Genel Başkanımız olur. Partimiz çok fazla yara aldı. Almaya da devam ediyor.

(Sonnokta)