61SAAT SİYASET-MHP Büyük kongre sonrası gözler teşkilatlara çevrildi. Koray Aydın'a tam testek veren MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, 61saat'e kongreyi değerlendirdi.
Demeli, "Bugün MHP adına Kongre yaşadık.Seçilen Genel Başkanımız hepimizin genel başkanıdır. Hizmete, devam edeceğizb. Bizim siyasetimiz şahsa göre siyaset değildir" dedi.
İstifa edip etmeyeceği sorusuna Demeli, "İstifa söz konusu olmaz. Niye edeyim ki. Sayın Bahçeli, Genel Başkanımızdır. Biz kendisine saygı duyarız hizmete de devam edeceğiz" diye konuştu.
Kongre sonrası sizi görevden alır mı şeklindeki soyura ise, "Kendi tasarrufudur. Fakat niye alsın ki" diye cevap verdi.
Trabzon'dan 14 üst kurul delegesi, 2 tane de kurucu üye toplamda 16 delege oy kullandı. 

BİRİNCİ: MUTLUYUM

MHP eski İl Başkanı Nihat Birinci ise, "Türkiye genelinde yaptığımız çalışmaların semeresini bu kongrede aldık. Mutluyum. Türkiye'nin geleceği adına, bu kongre önemliydi. 3 gündür Ankara'dayım. Benim oyum yok ama manevi desteğimi sürdürdüm. Sayın Bahçeli genel başkanımızdır kutluyorum. Biz seçim öncesinde çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları kongre öncesinde de yaptık. Güzel bir kongreydi. Tüm ülküdaşlarım ve partillerle birlikte çalışacağız. Trabzon'a dönünce basın toplantısı düzenleyeceğim" dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM