MHP İl Başkan Vekili Ömer Arslan imzalı yayınlanan açıklamada ilk etapta Trabzon gündemi ile ilgili sorunlara değinildi.
Ülkenin her gün kan kaybettiğini ifade eden Arslan,
!Ülkemiz her geçen gün kan kaybediyor. Siyasi ve ekonomik krizler birbirini kovalıyor. İşsizlik alabildiğine artıyor. Üniversiteyi bitiren gençlerimiz sokak sokak iş arıyor. Esnafımız siftahsız dükkan kapatıyor. Memur ve işçilerimiz ise ay başını bankalardan aldıkları kredilerle getiriyor.




GÜMRÜKÇÜOĞLU’NU YÜKLENDİ
Trabzon Belediye Başkanı haftanın dört gününü şehir dışında geçiriyor. Kağıt üzerinde ve reklam panoları ile Trabzon’u yönetmeye çalışıyor. 10 yıldır iktidarda yer alan AKP milletvekilleri Trabzon’a kağıt üzerinde tren yolunu ve güney çevre yolunu yapıyor. Doğalgazı arap saçına çevirerek bir türlü bitiremiyor. Belediye Başkanı yine geldiği günden beri 8 tane kentsel dönüşümden bahsederek, bir yere kazma vurmuyor. Bağlı bulundukları iktidarda Kürt sorunu altındaki açılım, kardeşlik, milli birlik projesi diyerek 2008’de başlattığı açılımlarla, PKK’ya taviz üzerine taviz veriliyor” dedi.



HERGÜN ŞEHİT HABERİ GELİYOR
Türk milletinin hergün şehit haberleri ile uyandığını ifade eden Arslan, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Hergün şehit haberleri ile Türk milleti uyanıyor. Yetmemiş gibi dağda aslanlar gibi çarpışan kahraman Türk askeri ve yetkilileri, hergün yandaş medyalarda. Sözüm onlara bilim adamı, yazar çizer ve aydın kisvesi altında bölücü, yıkıcı ve daha çok taviz verilmelidir diye, halkın gözüne baka baka Türk milletine ateş püskürüyorlar.




İKİNCİ AÇILIM YAPIYOR
AKP’de bunlardan esinlenerek ikinci bir açılım yapıyor. Devleti olmayanın, alfabesi olmayan bir yapıyı okullara seçmeli ders olarak koyuyor. Böylece bölünme ve parçalanmanın en önemli adımlarından birini daha atıyor.




Türk milleti artık bu oyunları görmeli, demokratik tepkisini koymalıdır. Başka gidebileceğimiz Vatanımız yoktur. Bu vatan bizlere kanla canla emanet edilmiştir. Artık halkımız bu gerçekleri görmelidir. AKP’nin attığı bu adımlar ülkemizi adım adım bölmeye getiriyor. Açılım denildikçe analar ağlamaya devam ediyor. Bu acıyı durduracak, bölünmeyi önleyecek, kardeşçe yaşanacak bir Türkiye istiyorsak, PKK inleri her nerede olursa olsun yok edilmelidir.



KAN AKMAYA DEVAM EDECEK
PKK istekleri ne kadar fazla yerine getirilirse o kadar bu ülkede kan akmaya devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “bu ülkede çok güzel şeyler olacak” demek ki AKP için güzel şeyler bunlarmış. PKK sorunu Osla’da, Barzani ve Talabani desteği ile, TV’lerdeki bazı vatan hayinlerinin konuşmaları ile açılım ve tavizlerle değil, PKK yuvası olan Kandilin yerle bir edilmesi ile çözülür. Aksi takdirde, ülkemiz bu iktidar sayesinde adım adım bölünmeye gider, sürekli askerlerimiz ölmeye deva eder”