Dün yapılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanlığı kongresinde İl Başkanı seçilen Muammer Demeli, başarı çıtasını yükseğe çıkaracağız” dedi. AK Parti’nin iktidarda olduğu sürece toplu katliamlar vermeye devam edileceğini kaydeden Demeli, “AKP iktidarının azdırdığı, palazlandırdığı ve pazarlık masalarında muhatap aldığı bölücü ihanet çetelerinin kahpe saldırılarına her gün bir yenisi ekleniyor. Ara sıra değil, AKP iktidarıyla artık sıra sıra şehitler vermeye devam ediyoruz. Evlatlarımız, birer birer değil, neredeyse toplu katliamlara maruz kalıyor. Gaziantep’te sivil ve çocukları katleden caniler,33 silahsız askerin şehit edildiği Bingöl de yine silahsız evlatlarımıza kahpe tuzaklar kurup, ülkeyi kan gönle döndürüyor. Adına açılım denilen yıkım projesiyle aziz milletimiz ayrıştırılmak, ülkemiz parçalanmak isteniyor. Terörle mücadeleyi askıya alan ve teröristle müzakereyi benimseyen AKP iktidarı, çözüm diye diye, Türkiye’yi çözülmeye doğru sürüklüyor. Ateş düştüğü yeri değil, Türk milletinin tamamının yüreğini yakmakta, aziz vatanımızı yangın yerine çevirmektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye ve Karadeniz’in en büyük tarımsal ürünü fındık olduğunu vurgulayan Demeli, “AKP iktidarı eliyle Cumhuriyet tarihinin birikimleri adeta bir miras yedi gibi, Satılmış, buna mukabil iç ve dış borç miktarı katlanmıştır. Milyonlarca vatan evladı bir tas çorbaya hasret, aç, yoksul, işsiz ve umutsuzdur. Bugün artık birçok kamu kurumunda asgari ücretle firma elamanı olarak çalışanlarımızın sayısı, devlet memuru sayısına yakın hale gelmiştir. Esnafımız siftah etmeden dükkanı kapatmaktadır. Çaresizdir, eziktir, yalnızdır. Ağır vergi yükü altında inlemektedir. Karadeniz ve Türkiye’nin en büyük tarımsal ürün ihraç kalemi olan fındık, kelimenin tam anlamıyla ortada bırakılmış, piyasanın insafına terk edilmiştir. AKP iktidarı, fındık piyasasını ülke ve üretici lehine düzenleyen kurumları teker teker tasfiye etmiş, alan bazlı desteğe de son vererek üreticiyi büsbütün mağdur etmiştir. Allahın çayına kota mı olur diye iktidara gelen AKP, kota uygulamasını kurumsallaştırmış, kaçak çayla mücadelede ise sınıfta kalmıştır” diye konuştu.

Eski İl Başkanlığı yönetiminin oy oranında Türkiye’nin altında kaldığını belirten Demeli, “Bize göre MHP Trabzon il yönetimi, Trabzon’un ve Trabzonlu'nun bu ülke ve bu hareket için taşıdığı önemi, biraz önce arz ettiğim çerçevede kavrayan bir vizyon ortaya koymalıdır.1969 dan 2009 a kadar 40 yıllık tarihi incelendiğinde, MHP’nin Trabzon’da Türkiye ortalamasına denk üzerinde bir oy oranına ulaştığı anlaşılmaktadır. MHP Trabzon’da yüzde 21,9 oy oranıyla birinci parti olduğu 1999 seçimlerinde, Türkiye genelinde yüzde 18 oyla ikinci parti olmuş ve tarihinin en büyük seçim zaferine imza atmıştır. Bizim için bu oranın altındaki oranlar ve sıralamalar, başarısızlık sayılmalıdır. MHP, Trabzon’da 2007 de aldığı %14,0 ve 2009 da aldığı yüzde 14,1 lik oy oranıyla ne yazık ki Türkiye ortalamasının altında kalmıştır.2007 seçimlerinde Trabzon, MHP’nin iller itibariyle oy oranı sıralamasında 43. olmuş, 2009 İl Genel Meclis seçim sonuçlarına göre ise 81 vilayet arasında 50.sıraya gerilemiştir. 2011 Milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde partimizi hedef alan alçakça tertip ve kampanyalara rağmen, MHP Trabzon’da kuşatmayı yarmış ve oylarını artırmayı başarmıştır. Biz başarı çıtasını biraz daha yükseğe çıkarmak istiyoruz. Kısa vadeli hedefimiz MHP’yi Trabzon’da birinci yapmak, orta vadeli hedefimiz, yapılacak il yerel ve genel seçimlerde Trabzon’u MHP’nin kalesi yapmak, Nihai hedefimiz ise Trabzon’u MHP’nin en yüksek oy oranına ulaştığı il yapmaktır. Bu hedeflerimiz gerçekleştiği taktirde Trabzon, Türk Milliyetçiliğinin başkenti, olacak Türk siyasi hayatına Trabzon ve MHP damgası vurulacaktır” ifadelerini kullandı.