MERKEZ İLÇENİN İL BAŞKANLIĞINDA Kİ TAVRI
MHP’de İl Başkanlığı seçimlerinde Merkez İlçenin nasıl bir tavır takınacağı sorusuna Yılmaz, “Çıkacak olan adayların hepsi MHP’nin geleceği için mücadele edecek ağabeylerimiz büyüklerimiz dir. Henüz bir kongre tarihi verilmiş değil. Bunun için biz çıkacak adayların ne uzağında olacağız ne de yakınında olacağız. Hepsi bizim için değerdir. Trabzon ve MHP için en güzelini yapmaya gayret etmeye devam edeceğiz. MHP Merkez İlçe kimsenin yanında olmadan kimsenin karşısında olmadan en güzelini yapacaktır” şeklinde yanıt verdi.

ÖZÇELİK, BİZİM ‘BABA’ SIFATI İLE GÖRDÜĞÜMÜZ BİRİ
Yılmaz, Eski Merkez İlçe Başkanı Cemil Özçelik’in henüz adaylığını açıklamamasına rağmen kulislerde isminin geçmesine, “Ben Merkez ilçe başkanı olarak eski Başkanımız Cemal Özçelik’in aday olmasını isterim. Biz Özçelik’i baba sıfatı ile değerlendiriyoruz. Bundan dolayı ‘Babamızın’ başımızda olmasını isteriz. Bugüne kadar yaptığı bir açıklama falan yoktur, olacaksa yanında oluruz. Ahde Vefa... Daha öncede sayın başkanımızın yanında olacağımızı söyledik şimdi de söyleriz” dedi.

GENEL MERKEZİN BİRİNCİ’YE DESTEĞİ
MHP Genel Merkezi’nin mevcut İl Başkanı Nihat Birinci’ye desteğini iletmesine Yılmaz, “İl Başkanımız Nihat Birinci, yıllardan beri bu görevi layıkıyla yerine getirdiğinden dolayı Genel Merkezin de “ahde vefa” şeklinde tavrını göstermesi doğrudur. Kendisi ile de görüştüğümüzde “Merkez İlçe en güzelini yapar” demişti. Her hangi bir telkinde bulunmadı. Genel Merkez’in Nihat beye destek vermesi doğru bir karardır” dedi.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından belediye başkan adayları ile ilgili olarak ise Yılmaz, “Bizim fikrimizde düşündüğümüz isimler var. Ama biz İl Kongresi’nin bir an önce bitirilip bu isimlerin Trabzon gündemine düşmesini istiyoruz ama. İl Kongresi yapılmamıştır. İl Kongresini bekliyoruz. Tabi aklımızda belli isimler var. Çıkartacak olduğumuz adaylar Cevdet bey, Yılmaz Odabaş kadar değerli olacaktır. Belki bunlarda aday olabilir” diye konuştu.



BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNÜN KAZANIMLARI KAYBEDENLERİ
Büyükşehir statüsünün Trabzon’a ne gibi kazanımlar olacağına da Yılmaz, şu şekilde cevap verdi:
“Ben Büyükşehir olmasın demiyoruz. Büyükşehir olması için Trabzon cazibe merkezi haline getirilip ondan sonra Büyükşehir statüsüne getirilmeli. Trabzon cazibe merkezine gelmeden, hala kırsal görüntüde olan bir Trabzon için çok bir şey ifade edeceğini düşünmüyorum. Ama istihdam yaratılır, Trabzon daha iyi noktaya geldiğinde daha fazla hizmet edeceğini düşünüyorum. Şuanda bu şekilde vatandaşa bir şey katacağına bence bir şeyler alacak”

TEŞVİKTE TRABZON’UN 3. SIRADA OLMASI
Yılmaz, teşvikte Trabzon’un 3. Sırada yer almasına da, “Trabzon’un Bakanı dahil 3 milletvekili hele Trabzon’u hiç gözlemlemişler ki Trabzon’u bu kadar zengin bir konuma soktular. Trabzon, 4’ü değil 6’yı hak eden bir bölge.
Trabzon popüler olmaktan çıkıyor. Bana göre eksi olarak yansıyacaktır. İnşallah 4. Bölgeyi yeniden alma durumları hasıl olur. İnşallah alırlardı 4. Bölge olur. Biz isteriz ki 6. Bölge olsun ama olmuyormuş galiba bu saatten sonra. Bence ne kadar kamuoyu oluşursa oluşsun değişeceğine inanmıyorum. Sayın Gümrükçüoğlu’nun açıklamalarından sonra ‘Hadi 4. Bölge yapalım’ şeklinde siyasi kullanabilirler mi kullanabilirler!” şeklinde konuştu.