MHP Trabzon'da karıştı…! İl kongre süreci yılan hikayesine döndü. Önce haziran ayında sonra ise temmuz ayında yapılacağı açıklanan kongrenin yeniden ertelenmesi kafaları karıştırdı. Kongrenin yeniden erteleneceğini duyurmak için bugün bir bildiri yayınlayan İl başkanı Nihat Birinci’nin “Parti teşkilatlarımız, sonu karanlık olacak olan bir maceraya sürüklenmek, birilerinin siyasi hesaplarına alet edilmek istenmektedir” şeklindeki söylemiyle suçladığı diğer adaylar Birinci’ye sert sözlerle yüklendi.

DEMELİ: SON 3 GÜNDÜR BİRLİKTE ÇALIŞIYORDUK
Birinci'nin açıklamasını anlamsız bulan İl Başkan adaylarından Muammer Demeli, son 3 gündür birlikte hareket ettiklerini, birlikte çalışma yaptıklarını buna rağmen böyle bir açıklama yapmasının anlayamadığını söyledi. Demel, "7 kez il yöneticiliği yaptım. Partimin neferi oldum.  Her kademede her teşkilatımızın değerli üyelerinin her biri beni tanır. Partimin mihenk taşlarıyla bu kadar oynandığını ilk kez gördüm. İl kongresinin ertelenmesine üzülmüyorum da partimi bu kadar zarar verilmesine çok üzülüyorum. Partimizin ve davamıza bu kadar zarar verildiğini ilk kez gördüm. Yazık bu davaya bu kadar zarar verilemezdi. Allah ıslah etsin.. Arkadaşlarımla bu akşam toplanıp bir karar vereceğiz" dedi

BEKAR: KIVIRMANIN ALEMİ YOK
Nihat Birinici’nin suçladığı ilk resmi il başkan adayı Eğitimci Alper Bekar’da çok ağır sözlerle Birinci’ye cevap verdi. Alper Bekar adaylara ve delegeler büyük saygısızlık yapıldığını belirterek, “Biz günlerdir sahadayız, çalışıyoruz. Partililerimizin morali bozuk yeni bir heyecan istiyorlar. Eğer Pazar günü seçim olsaydı biz o seçimden başımızdik çıkacaktık. Baştan bizi hafife alanlar durumun ciddiyetini anlayınca kongreyi ertelediler. Kıvırmanın anlamı yok. Açık açık kaybedeceklerini anlayınca minderden kaçmışlardır. Ben ilçe ilçe geziyorum. Ve çalışmalarıma devam edeceğim. Unutmasınlar ki her firavun’un bir Musa’sı vardır” dedi.