Şahin, Kent Otel’de düzenlediği basın toplantısında, MHP’nin durağan hale geldiğini belirterek, iktidarın alternatifi olamadığını söyledi.
Şahin, ”Devlet Bahçeli, ülkücü camiada yetişmiş, vatansever ve milliyetçi bir liderdir. Benim de 40 yıllık dava arkadaşımdır. Kendisi devlete, millete, vatanın varlığı ve birliğine, ülkenin istikrarına büyük hizmeti olmuş dürüst bir devlet adamıdır. Ancak MHP’nin durağan hali, yeni bir atılımla, kabuklarını çatlatması gereğini doğurmuştur” diye konuştu.
MHP Genel Başkanlık seçimini kesinlikle kazanacağı inancında olduğunu ve seçildikten sonra da MHP’nin parti tüzüğünü yenileyeceğini ifade eden Şahin, ekonomide ise yerli araba ve ağır motor sanayisini kuracaklarını kaydetti.
Şahin, 1945 yılında Alman Başbakanı Erhart’ın kalkınma modeli ile 1924 1. İzmir iktisat kongresinde alınan kararları da uygulamaya koyacaklarını dile getirerek, yapılacak düzelemeler ile sanayinin önünün açılacağını belirtti.
Avrupa Birliği’ne karşı olduğunu açıklayan Şahin, Türkiye’nin AİHM ve Gümrük Birliği anlaşmalarından çekilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinden olması için çalışılması gerektiğini vurgulayarak, ”Türkiye asla hiçbir ülke ile savaşa girmemelidir” dedi.