Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl kongresi 25 Eylül Salı günü Park Restauran’ta gerçekleştirilecek. İl kongresine adaylığını açıklayan Muammer Demeli, dava arkadaşları ile birlikte parti il binasında basın toplantısı düzenledi. MHP’ye hareket getirmek için bu yola çıktıklarını belirten Muammer Demeli, “Biz MHP’nin bu durgunluğunu değiştirmek ve ismi gibi harekete geçirmek için aday olmaya karar verdik. Bir aksiyon bir hareket partisi olan MHP sessiz ve suskun olamaz” dedi.

SİNEYİ MİLLETE ÇEKİLİRİZ

Parti il binasında kurmayları ile düzenlediği toplantıda konuşan Muammer Demeli, önce ülke siyasetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demeli, “İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı giderek artıyor. 10 yıldır iktidarda olan AKP devlet bünyesinde, ekonomide, dış politikada ve milli birliğimizde tahribatlar yapmıştır” dedi. Yapılacak olan yeni anayasaya ilişkin açıklamalarda bulunan Demeli, “AKP’nin yeni anayasasında Türk ve Türklüğe yer yoktur. Bu yeni anayasada devletim temel nitelikleri yoktur. Bölünmez bütünlük yoktur. Birlik ve beraberlik yoktur. İnsan merkezli bir yaklaşım yok, hak ve hukuk yoktur. Yeni anayasada özerklik, çok dillilik, federasyon, bölücü çevrelerin kirli arzu ve istekleri vardır. Bu yüzden Türk milleti buna evet diyemez. Böyle bir tablo ortaya çıkarsa MHP ve ülkücü hareket milletine gidecektir ve bölücü zihniyete meydanları dar edecektir” diye konuştu.

GÖNÜL SEFERBERLİĞİNE KATILDIK

Demeli ülkücü kadroların yeniden bir gönül seferberliği başlattığına vurgu yaparak, “MHP olarak güçlü bir kadro ile adımıza yakışan gönüllerde birlik kurarak başbuğumuz rahmetli Alparslan Türkeş’in gönül seferberliğini yeniden başlatarak peygamberimizin ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız’ hadisini kendimize rehber edinerek, tüm ülküdaşlarımızı, bu davanın tabanında yıllarca karşılıksız hizmet etmiş adsız kahramanları bozkurtları ve Türk-İslam ülkücüleri bayrağı devralmak için yurdumuzun genelinde yeni bir aşk ve şevkle ayağa kalkmış bulunmaktadır. Ecdadımızın bıraktığı yerden devam edebilmemiz için Anadolu’dan yükselen bu sese kulak vermemiz kaçınılmazdır. MHP mevcut haliyle iktidara gelemeyeceği açıktır. O halde yeniden ülküdaşlık hukukuna sarılarak milletimizin gönlüne girerek, gençlerimiz ile kol kola daha çok çalışarak daha çok ter dökerek siyesi Ulubatlı Hasan’ları öne çıkarak hiçbir ülküdaşımızı dışlamadan bu kutlu kervana ben ve arkadaşlarım katılmak istiyoruz” dedi.



 

PARTİYİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ

Demeli, “MHP durgun suskun hareket getirmeyen bir parti olamaz. Biz MHP’de il yönetimine gelirsek önce basınla bu işe başlayacağız. MHP basında gerektiği yeri konumu alacaktır. Trabzon için yapılması gereken her şeyi birlikte yapacağı. İl yönetiminde oluşturulması gereken tüm komisyonları kuracağız. Yerel seçimler 6 ay öne alındı. Trabzon’da MHP’de belediye başkanlığı için hiçbir arkadaşımızın adı geçmiyor. Atı alan Üsküdar’ı geçmeden bu işe soyunmalıyız. Üç bölge merkez kalkınma ve fatih mahallesi, AKP üç merkezde seçime girerse kaybedeceğini biliyor. İki bölgede MHP çok iddialıdır. MHP bu iki bölgeyi kesinlikle almak zorundadır. MHP İl yönetimi proje yapan bir il yönetimi olursa bu işin altından kalkacağımıza inanıyorum. Bizim amacımız daha aktif olmaktır. Yoksa kimseyle bir sorunumuz yok. Kimseye dargın değiliz. MHP’li dik duruşumuzu göstermeye gayret ettik. Ağabeylerimize söz verdik kimseyi eleştirmeyeceğiz. Şeref ve namus sözü veriyoruz. Seçilirsek Trabzon’da kucaklamadığımız kimse kalmayacak. Herkesin kapısını çalacağız. Eski belediye başkanı Volkan Canalioğlu 26 bin oyla belediye başkanı seçildi. Bizim merkezde 24 bin oyumuz vardı. Ama seçim çalışmalarını son bira aya bırakırsak başarılı olma ihtimali olabilir mi?

AYNI AŞKLA GÖREVİMİZE DEVAM EDERİZ

MHP Genel Başkanlığına aday olan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın genel başkan seçilememesi halinde nasıl davranırsınız şeklindeki bir soruya cevap veren Demeli, “40 yıldır bu davanın içindeyiz. Lider değiştirmek ve il başkanı değişmelerle bu davadan hiç kopmadık. Bu davaya herhangi bir yerden gelmedik. Biz ülkücü tabandan geliyoruz. Aldığımız terbiye, ülküdaşlık hukukumuz bize böyle bir şeyi kesinlikle yasaklar. Aşkla şevkle görevimizi yaparız” dedi.