Demeli’nin açıklamalarını eleştiren Birinci, “Karanlık dönemin yöneticileri önce yaptıklarına baksın. Demeli’yi açıklamalarından dolayı özre davet ediyorum” dedi.

MHP İl Başkanlığına adaylığını basın kuruluşlarını ziyaret ederek açıklayan eski yöneticisi Muhammer Demeli’ye, MHP İl Başkanı Nihat Birinci sert çıktı. Demeli’nin açıklamalarını eleştiren Birinci, “Karanlık dönemin yöneticileri önce yaptıklarına baksın. Demeli’yi açıklamalarından dolayı özre davet ediyorum” dedi.

Trabzon’da MHP İl Başkanlığı için seçim süreci sert tartışmalarla başladı. Trabzon’da basın kuruluşlarını ziyaret ederek İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan MHP eski yöneticisi Muhammer Demeli’nin açıklamaları tartışma yarattı.

KARANLIK DÖNEMİN YÖNETİCİLERİ
Demeli’nin “MHP’de il Başkanlığı yapacak insanın eteğinde taş, beyninde hesap olmamalıdır” sözlerine MHP İl Başkanı Nihat Birinci, İl Binasında düzenlediği basın toplantısı ile sert karşılık verdi. İl Yöneticileri ile basın toplantısı düzenleyen Birinci, Demeli’yi özre davet ederek, “Karanlık dönemlerin yöneticileri önce yaptıklarına baksın. MHP gibi güzide bir partiyi 85 bin oy ile alan bu arkadaşlarımız yönetimi bırakırken partimizi 32 bin oy ile teslim etmiştir. Öncelikle bunların hesabını versinler. Milliyetçi Hareket Partisi bir daha o karanlık dönemlere dönmeyecektir” dedi.


ÖZRE DAVET EDİYORUM
Birinci sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Bizim taş taşıyacak eteğimiz yoktur. Hesaba gelince bizlerin beyninde her zaman hesap vardır. O hesapta MHP’yi iktidara taşımaktır. Dört yıldan beri parti yönetimini üstlenen ben ve yönetici arkadaşlarımın hiçbir zaman şahsi hesapları olmadı, olmayacaktır da. Bizim görev yaptığımız dönemde Trabzon MHP teşkilatı en huzurlu dönemini yaşamıştır. Muhammer Demeli’yi açıklamalarından dolayı özre davet ediyoruz. Özür dilememesi halinde bizlerde yönetim olarak gereğini yapacağız”

GENEL MERKEZ KARAR VERECEK
Aday olacak olanların parti teşkilatını ziyaret etmesi gerektiğini ifade eden Birinci, “Gönül isterdi ki aday olmak isteyen arkadaşlarımız basın kuruluşlarını dolaşmak yerine parti teşkilatımızı ziyaret etsin. MHP emin ellerdedir ve il başkanlığı işin ehlinde olmaya devam edecektir. Bizler de aday olup olmayacağımızı yapacağımız istişarelerin ardından Genel Merkezimizin direktifleri doğrultusunda karara bağlayacağız. Aday olursak 25 kişilik mevcut yönetimimizle yolumuza devam edeceğiz” dedi.



KAYNAK: 61SAAT

İŞTE DEMELİ'NİN GÜNEBAKIŞ GAZETESİ'NE YAPTIĞI O AÇIKLAMA

MHP’de muhtemelen Nisan ya da Mayıs ayında yapılacak olan il kongresi öncesi adaylığı konuşulan eski il yönetim kurulu üyesi Muammer Demeli, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Yarışta biz de varız” diyen Demeli, “İl başkanlığına aday olacak olan kişinin eteğinde taş beyninde hesap olmayacak. Başkasının emriyle hareket eden il başkanı istemiyoruz” dedi. İlçe kongreleri tamamlanan MHP Trabzon Teşkilatı’ndan gözler Nisan ya da Mayıs ayında yapılacak olan il kongresine çevrildi. Son il kongresinde aday olan ancak seçimi kaybeden ve önümüzdeki il kongresinde de adaylığı konuşulan eski il yönetim kurulu üyesi Muammer Demeli, günebakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YARIŞTA BİZ DE VARIZ

Demeli, “Milliyetçi Hareket Partisi’nde hepimiz bir havuz içindeyiz. Bu havuzun içinde bir ekibimiz arkadaş çevremiz var. Kuşkusuz herkes başarılı olmak için kendine yakın bir ekiple çalışmak ister. Biz de arkadaşlarımızla beraber buluşuyoruz, sohbet ediyoruz. MHP’nin Trabzon’da daha güzel noktalara gelmesi için, birlik ve beraberliğin daha güzel olması için düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Şu kesindir ki, il başkanlığı yarışında ekip olarak biz de varız. İl başkan adayı Ahmet olur, Mehmet olur. Bu önemli değil. Önemli olan MHP’nin iktidar olmasıdır. Biz de bunun için üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapmaya hazırız” dedi.

ÜLKÜCÜ DAVADA İL BAŞKANI TARİFİ VARDIR

Demeli, il başkan adaylarının 2 ya da 3 olmasının çok önemli olmadığını ifade ederken, “İl başkanı adayı sayısı 2 olur, 3 olur. Bu çok önemli değil. Benim gönlüm tek listeden yana. Ülkücü davada nasıl bir il başkanı istediğimiz tarif edilmiştir. O tarife uyan kişiler elbette il başkanı adayı olacaktır. İl başkanı adayı olacak olan kişinin eteğinde taş beyninde hesap olmayacak. Birinin emriyle çalışan il başkanı istemiyoruz. Bu davaya yıllarca hizmet eden birisiyim. Herkesi ziyaret edeceğiz” biçiminde konuştu.