Zağnos Vadisi’nde Orjin Cafe ve Düğün Salonu’nda yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Törende ilk olarak eşi ve arkadaşları ile birlikte MHP’ye katılan kapanan Türkiye Partisi Merkez İlçe Başkanı Davut Turan, törende yaptığı konuşmada, “Bildiniz gibi partimiz çeşitli sebeplerle kapandı. Ancak ülkemiz kötüye gidiyor. Bu sebeple biz bir yerde buluşalım omuz verelim gönül verelim dedik. Gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Bundan sonra sizlerle beraber hep beraber ülkemizin milletimizin geleceği için korkmadan yılmadan hep beraber mücadele edeceğiz. Sizlerde bize kucak açtınız hepiniz var olun sağ olun” dedi.

Toplantıda konuşan MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ise, yeni katılanlara ‘Hoş geldin’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:
“10 yıldır AKP hükümetinin bizlere neler çektirdiğini görüyoruz. Dış, İç polikita, terör konusunda artık Türkiye’miz gaflet içerisindedir. Bugün sorunlarla yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra onlarla birlikte kol kola girip hareketimizi en uç noktaya ulaştıracağımızı düşünüyorum”
Konuşmaların ardından Yeni Türkiye Partisi’nden MHP’ye katılanlar adına törende bir grup katılımcıya rozet takıldı.
Katılanların isimleri şu şekilde oldu:
İl Başkan Yardımcıları; Şevki Yaylı, Necmi Gürsoy, Miraç Sağlam, Mehmet Öztürk, İl Sekreteri Ali Atalar, İl Gençlik Kolları Başkanı Levent Yazıcı, Merkez İlçe Başkanı Davut Turan, Merkez İlçe Başkan Yardımcıları; Burhanettin Katırcı, Hüseyin Saka, Reyhan Bilgin, Ali Çolak, Mehmet Çalık, Bünyamin Akyol, Arsin İlçe Başkanı Salih Korkmaz, Arsin İlçe Başkan Yardımcısı Hayri Yeşilyurt, Arsin İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nihat Kalyon, Arsin İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Çakmak, Coşkun Organ, Şalpazarı İlçe Başkanı Mustafa Koç, Tonya İlçe Başkanı Azimet Yılmaz, Tonya İlçe Başkan Yardımcıları: Gökhan Yıldız, Ömer Karadeniz, Tonya Kadın Kolları Başkanı Asiye Yılmaz, Tonya İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri: Muhammet Karagüzel, Mehtap Sarımsak, Vakfıkebir İlçe Başkanı Mustafa Engin, Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Şenol Aygün