24. Dönem 2. Yasamı Yılı'nı geride bırakan TBMM'de en çok basın toplantısı düzenlemede, parti bazında CHP; kişi bazında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural birinci oldu.

TBMM'de 24. Dönem İkinci Yasama Yılı'nda basın toplantısı rekoru kırıldı. Bu dönem Meclis'te milletvekilleri 714 basın toplantısı düzenledi.

Meclis'te en çok basın toplantısı yapan parti CHP oldu. CHP milletvekilleri tarafından bu dönemde 362 basın toplantısı düzenlendi.

CHP'yi 175 basın toplantısı ile MHP, 118 ile BDP izledi.

AK Parti milletvekilleri 41, bağımsız milletvekilleri ise 18 basın toplantısı gerçekleştirdi.

Parlamentodaki milletvekilleri arasında en çok basın toplantısı düzenleyen isim, 23. Dönemin son yasama yılında olduğu gibi, bu dönemde de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural oldu. Vural, 24. Dönem İkinci Yasama Yılı'nda 69 basın toplantısı düzenledi.

Vural'ın yanı sıra MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da en çok basın toplantısı düzenleyen isimler arasında yer aldı.

-Renkli toplantılar-

Yasama yılında TBMM'de renkli basın toplantıları da yapıldı.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, ''uyuşturucu maddeye ulaşımın kolay olduğuna'' dikkati çekmek amacıyla Antalya'dan aldığı kokain ve eroini, düzenlediği basın toplantısının ardından Meclis'te polise teslim etti.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kars, Ardahan, Sivas ve Tokat'tan gelen 9 halk ozanıyla basın toplantısı gerçekleştirdi. Renkli görüntülere sahne olan basın toplantısında Öğüt, halk ozanlarının sosyal güvenceye kavuşturulmasını istedi. Toplantıda Aşıklar birbiriyle atışırken, Öğüt de onlarla birlikte ''Kiziroğlu'' türküsünü söyledi.

Öğüt, Çıldır'dan gelen bazı vatandaşlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında da elindeki kazma ile konuştu. Ensar Öğüt, Çıldır'da adliyenin kapatılmasını eleştirdi.

Türkiye'de 17 çocukta görülen Mukopolissakaridoz (MPS) hastası Yarkın Beceren ve ailesi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile basın toplantısına katıldı. Yarkın Beceren, basın toplantısına bebek arabasında getirildi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, tiyatro sanatçıları Mehmet Ali Alabora, Celile Toyon, Can Başak, Aliye Uzunatağan, Sezai Aydın ve Arda Aydın ile birlikte Devlet Tiyatroları hakkında; ayrıca Ankaragücü forması giyerek, kulübün sorunlarıyla ilgili basın toplantıları düzenledi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Deniz Feneri e.V davasını gündemde tutma gerekçesiyle, basın toplantılarına  bir süre fener ile geldi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Atatürk büstüyle basın toplantısı düzenledi.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin görüşmeleri sırasında Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, kendisine ''fırlatılan'' yapıştırıcı altlığını basın toplantısı salonuna getirerek gazetecilere gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in basın toplantıları, işitme engelliler için tercüme edildi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kürsüye Türk bayrağı asarak basın toplantısı düzenledi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ozan Şahturna ve Şiar Ağdaşan ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bazı tutuklu yakınları ile kentsel dönüşümden etkilenenler de milletvekilleri ile basın toplantılarına katıldılar.

AA