Dr. Hüseyin Örs, kısa TİSAD olan Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği’nin davetlisi olarak katıldığı toplantıda sektörde yaşanan sorunlar üzerinde durdu şöyle dedi “Son beş yılda Arap turizmi şehrimize bir canlılık katmıştır. Ancak bu ani ve hızlı gelişime  Trabzon olarak hazırlıklı mıyız, bu tartışılır?” dedi.

Şehir olarak turizm alt yapısının yetersizliğine dikkat çeken Dr. Hüseyin Örs “Eğitimli ve donanımlı personel ihtiyacından tutun da, işletmelerin turizm olgusuna bakışına kadar pek sorun ile karşı karşıyayız. Özellikle Arap turistlere uygulanan fiyatlar denetlenmelidir. Trabzon’a gelen her Arap turiste petrol şeyhi gözüyle bakmak, bu var olan turizm potansiyeline büyük darbe vurur” dedi. İstanbul ve Bursa’dan sonra Arap turistlerin en fazla geldiği yer olan Trabzon’da vakit geçirilmeden gereken tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Dr. Hüseyin Örs “Trabzon bu tarihsel fırsatı kaçırmamalı ve sürdürülebilir bir turizm ekonomisinin oluşturulması yönünde yeni stratejiler belirlemelidir” dedi.

Antalya’nın turizm geçmişini hatırlatan MHP Trabzon Milletvekili Aday adayı Dr. Hüseyin Örs “Antalya’yı Antalya yapan turizm teşvikleridir. Rahmetli Özal döneminde Antalya’da uygulanan teşvik politikası şimdi de Trabzon için uygulanmalıdır. Alt yapı sorunu bir an önce çözülmeli, yatak kapasitesi arttırılmalıdır.”

Konuşmasında  sadece Arap turizmi ile yetinilmemesi, alternatif turizm çeşitlerinin oluşturulmasını da dikkat çeken Dr. Hüseyin Örs, ilginç önerilerde bulundu. KTÜ’nün 55 Bin öğrencisi olduğunu hatırlatan  Örs “Her yıl 10 Bin civarında öğrenci KTÜ’ye yeni kayıt yaptırıyor. Bunların yaklaşık %70’i diğer şehirlerden gelen öğrenciler ve özellikle kayıt döneminde aileler öğrencilerle birlikte Trabzon’a geliyorlar. Bu durum bir yerli turizm hareketi olarak değerlendirilmelidir. Aynı şekilde her yıl  Mezuniyet törenleri için de Trabzon’a gelen binlerce kişi var. Hem kayıt hem de mezuniyet haftaları Trabzon’a binlerce veli yani yerli turist geliyor. Bu dönemler için özel paket programlar düzenlenebilir” dedi.

Toplantı sonunda konuşan TİSAD Başkanı Murat Çavga “Sayın milletvekili aday adayımıza, açıklamalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” dedi