KIZDI, ADAY OLMADI
AACHEN Teknik Üniversitesi’nde öğrenim görürken dernek başkanlığı yaptığını kaydeden Yaman, “O dönemde MHP’ye üye oldum. Kardeşimle market işletirken, MHP’den gelen teklifle seçim çalışması yapmaya başladım. Giresun’dan aday olup 1999’da milletvekili seçildim. 2002’den sonra bir kızgınlıkla yeniden aday olmadım. Çocuklarımın eğitimlerine çok önem verdiğim için sürekli Ankara-Frankfurt arasında mekik dokudum” şeklinde konuştu.

“ALMANYA’DA MUTLUYUM”
Her zaman gurbetçi kaldığını dile getiren Yaman, “Ailemle Almanya’da mutluyum. Çocuklarımın eğitimine destek olup eski mesleğimi de sürdüreceğim. Yurtdışında yaşayan aileler çocuklarının eğitimine önem vermeli” dedi.

MUSTAFA YAMAN KİMDİR?
1949 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde doğan Mustafa Yaman, 1971 yılında Almanya’ya geldi. Yaman, 1978’de Aachen Teknik Üniversitesi’nden Makine mühendisi olarak mezun oldu. 1976 yılında siyasetle ilgilenmeye başlayan Yaman, 1999-2002 yılları arasında 21. Dönem Giresun Milletvekili oldu. Evli ve 4 çocuk babası olan Yaman, 1984 yılında başladığı market işletmeciliğine geri döndü.