CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı terör zirvesine değinen Başbakan Erdoğan, "Samimiyseniz bu işi birlikte yürütelim" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya il Kongresi'nde partililere seslendi.
Başbakan Erdoğan'ın gündeminde terör sorunu vardı.
Başbakan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı terör zirvesine değindi.
Başbakan Erdoğan, "Anamuhalefet geç de olsa meseleyi gündemine aldı. Bundan memnuniyet duyduk. CHP genel beakanını buyur ettik. Dinledik bu sözümüzde ne kadar durduğumuzu gösterir. Mesele çözüm. MHP' ye çağrı yaptınız MHP kabul etmiyor mu? etmiyor. BDP malum … Bakın eğer bu konuda samimiyseniz gelin bu işi beraber yürütelim. Yapılması gereken neyse bu adımı atmaya biz hazırız dedim." dedi.
Başbakan Erdoğan, MHP ve BDP'ye, terör sorununun çözümü için çağrıda bulundu.
Başbakan Erdoğan, "MHP ve BDP'nin bu meselenin çözümüne samimiyetle katkı vermesini bekleriz.  MHP de BDP de morg önünde nöbet tutmayı bıraksın. Şehitlerimizi, terörist cenazelerini istismar etmeyi bıraksınlar Türkiye'nin artık buna tahammülü yok. Biz bu topraklar üzerinde beraberiz. Kimse benim Kürt kardeşimi terörist olarak anamaz." dedi.
Başbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendi.
Başbakan Erdoğan, "Çıkıyor Sayın Bahçeli, söylediği lafa bak... 'Bu bir şeytan üçgenidir' diyor. Ya Sayın Bahçeli beni konuşturtma. Affedersin, Öcalan'ı idamdan kurtaran sensin, sen. Altında senin imzan var, merhum Bülent Ecevit'in, Mesut Yılmaz'ın imzası var" dedi.
Antalya Belediyesi'nin düzenlediği bira festivali de Başbakan'ın gündemindeydi.
Başbakan Erdoğan, "100 bin çocuğa süt dağıtacaktı dağıttı mı? Hakkını yemeyelim Antalya'ya Almanya'daki bira festivalini taşıdı. Bir gencemiz de fazla kaçırdı öldü. Yaptığı en anlamlı iz bu oldu." dedi.
İlk kongresi sonrası Başbakan Erdoğan, yüz nakli yapılan Akdeniz Üniversitesi'ni ziyaret etti, incelemelerde bulundu.